Ministarstvo odbrane: Redovna zamena jedinice Vojske Srbije u mirovnoj operaciji u Libanu 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Jedinica Vojske Srbije iz sastava Komande za obuku, koja je od septembra prošle godine bila u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu, vratila se u Srbiju nakon uspešnog završetka svog angažovanja, saopšteno je danas.

Ministarstvo odbrane u saopštenju navodi da je ta jedinica, ranga voda, u misiji izvršavala zadatke na obezbeđenju baze u kojoj je smešten italijanski kontingent mirovnih snaga UN, a zamenio ju je takođe vod za zaštitu snaga iz Vojske Srbije, koji je u zonu operacije upućen početkom ovog meseca.

„U složenim bezbednosnim uslovima u Libanu, starešine i vojnici su odgovorno i profesionalno izvršavali sve zadatke. Zamena jedinice je izvršena u bazi UN u Libanu, uz prisustvo komandanta sektora u kojem je angažovan vod za zaštitu snaga, a na ceremoniji upriličenoj tim povodom pripadnicima Vojske Srbije su uručene medalje UN za uspešno učešće u misiji i doprinos izgradnji i očuvanju mira“, navodi se u saopštenju.

Vojska Srbije učestvuje u mirovnoj operaciji u Libanu od 2010. godine, a osim voda za zaštitu snaga, u toj operaciji su sada angažovani i pešadijska četa, štabni oficiri i grupa specijalista zaduženih za podršku srpskom kontingentu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari