Ministarstvo pravde prekoračilo nadležnosti

POGLAVLJE 23: Komentar Nacrta ustavnih amandmana o pravosuđu

Ostavite komentar


  1. Спречити несметано вршење криминала правосуђа над грађанима Србије!

    Тужиоцима и судијама укинути имунитет – увести им лиценцу ( као што и друге професије имају) не мешајући се у њихову самосталност и независност а све у циљу гарантоване примене Закона, Устава, Кодекса и дате Заклетве!

    Обавезно укинути “слободно судијско уверење” (нигде у свету не постоји) како би се избегла могућност „организованог криминала“ злоупотреба и заобилажења примене Закона, Устава, Кодекса и дате Заклетве!

    Формирати Народно независно тело за контролу рада тужилаца и судија!

    Обезбедити нашој деци и будућим генерацијама цивилизовано друштво и повратак моралних вредности!

  2. Potrebno je fормирати Народно независно тело за контролу рада тужилаца и судија!Gde ce za ucinjeni prekrsaj snositi određene sankcije

  3. Potrebna je celokupna reforma pravosuđa jer je to trenutno deo društva koji je najviše podložan korupciji i lošoj primeni zakona.

  4. Pravosuđe je totalno uništeno takozvanom reformom Snežane Maletić i posledice se i danas osećaju.

  5. Umesto da vodi javnu raspravu tamo gde se ona vodi profesor i bivši sudija pokušava da namigne Đilasu da je sa njima.

  6. Nisam strucna da bi komentarisala ovakve tekstove ,ali moram da kazem da mi se ne dopada danasnje pravosude,koje uglavnom radi na stetu obicnih gradana,a dokle god je to tako ne moze se povratiti poverenje u rad sudstva i ne mozemo biti uspesno drustvo,koje neguje prave vrednosti i ponasa se u skladu sa njima!

  7. Venecijanska komisija!?!?Sta sve necete spočitati…Recite nesto lepo i dobro za rad.Mislim da ima i o tome da se prica.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.