Ministarstvo za ljudska prava: Da se Albanci iz Preševa, Medveđe i Bujanovca informišu o elektorskoj skupštini 1Foto: Wikipedia

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog pozvalo je danas Albance iz Preševa, Bujanovca i Medveđe da se iduće sedmice, u tim opštinama, upoznaju sa procedurama za sprovodjenje elektorske skupštine pri glasanju na članove Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjie.

Ministartsvo je u saopštenju podsetilo da taj nacionalni savet nije formiran jer poltičke partije Albanaca, posle izbora za članovtog tela, nisu uspele da se dogvore o tome ko će biti predsedniik.

Taj nacionalni savet je zato 1. marta raspušten i obrazovan je Privremeni organ upravljanja koji vrši tekuće poslove do konstituisanja novog saziva.

U roku od 60 dana od raspuštanja nacionalnog saveta, biće raspisani  vanredni izbori za čalanover saveta, koji će biti održani putem elektorske skupštine, navodi se u saopštenju.

Predstavljanje postupaka elektorskih izbora biće organizovano  21. marta  u Medveđi, a dan kasnije, u Bujanovcu, u 10.00, i u Preševu , u 15.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari