Miran Pogačar iz Udruženja radnika na internetu preti sajtovima institucija Srbije

Ostavite komentar


  1. Zar Miran Pogacar nije osnivac udruzenja Krov nad glavom? I zar nije najavljivao formiranje politicke partije? I sad osnivac udruzenja frilensera.

    Ova dva udruzenja imaju nesto zajednicko – ljudi u problemu. Lako se mobilisu jer su ocajni.

    I ako je on frilenser koji nije placao doprinose, kako to njemu nije stigao poziv iz poreske?

    I sad preti? Zar se ne bi trebao fokusirati na to da ponudi resenje. Kao npr NALED (objavili malo istrazivanje o frilenserima pre nekoliko dana) ili UZUZ koji zeli da ponudi zakon putem gradjanske inicijative.

    1. Dakle, rekao je u obraćanjima da radi od 2018. ovako, a trenutno su rešenja vezana najviše za 2015., zbog zastarelosti od pet godina.
      Kasno je i za NALED i za građansku inicijativu, o tome je trebalo voditi računa pre par godina. Plus, istraživanja NALED-a apsolutno ne odražava realnu sliku radnika na internetu u Srbiji.

  2. Kada je rekao obaranje sajtova covek je mislio legalnim sredstvima. Zakrcenjem saobracaja na stranici. Svi u isto vreme otvorimo sajt i rifreshujemo ga.

    1. Ako ti mislis da je Denial od Service legalan i tako jednostavan, treba da znas da niti je jednostavani i spada u elektronski kriminal.
      Hakovanje sajtova drzave nije nacin da ostvaris svoja prava.
      Sud u Strazburu, jeste.
      Grupna tuzba protiv drzave, pa da vidi drzava sta ce.

      1. Sud u Strazburu je tek kada se iscrpe svi pravni lekovi u Srbiji, dakle, to je priča za desetak godina. A to ni onda nije garancija.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.