Mirjana Karanović: Besmisleno je da sam ja politička opasnost

Poznata glumica za Danas o svom učešću na protestu "Stop krvavim košuljama"

Ostavite komentar


  1. Изостанак обраћања Мирјане Карановић и Душана Вујошевића, на митингу прошле суботе, многе је ожалостио. Међутим, нико није толико био тужан као пропагандисти СНС који су већ припремили прилоге и изјаве о издајничком карактеру организатора митинга. Свако је, на интернету, могао да се увери у очај активиста СНС јер су ово двоје били спречени да говоре. Уопште ме не би чудило да је међу младим људима који су се обратили гђи Карановић била и нека ”undercover” Барбара Животић. Срећом, неко се, на крају, сетио да ако већ мора да троши време, енергију и новац на политику, онда ће то да ради по правилима која важе у политици.

  2. Stvarno je sramota da jedna od retkih ikona prepoznatljiva u Svetu koja može da se pojavi na bilo kojem Festivalu i da bude zapaženo njeno prisustvo, u Svojoj Zemlji mora pred agresijom i suludom Politikom da spusti glavu i da joj se kao intelektualcu začepe usta….

  3. Zaista mislim da nisam desničar,ali gospodjo kao što Vi imate pravo na svoj stav imam ga i ja.Srebrenica je strašan zločin i mene je uistinu neizmerno sramota zbog zla koji su počinili MOJI no to nije i nemože biti genocid.Hiljade nejači je evakuisano,fakat!

    1. Eh, strašni zločini — evo ja nemam blama da kažemda su sve tri strane u ratu u Bosni aktivno pokušavale da sprovedu genocid, ponekad slučajno štedeći nekog, a ćesto nikog. Srebrenica, Sarajevo, Kravice. Mostar, ma jedno malo selo ili kuća su primer. Zašto je to tako teško priznati i osuditi?

    2. Pogledaj krivicni zakonik. Genocid nije dogma, jasno je definisan i ono sto se desilo u Srebrenici je genocid. Za pismene pise. Dovidjenja prijatno.

      1. Na koji krivicni zakonik se pozivate? Da li su odluke Medjunarodnog suda crveno slovo pa se ne smeju se kritikovati, osporavati, i da Medjunarodni sud nije podlozan politizaciji i da je selektivna pravda samo mit ? Srpski strucnjaci nisu jedini koji osporavaju primenu termina „genocid“, a lako cete naci i pravu definiciju tog termina.

      2. по „кривичном законику“, тј. за вас неупућене по међународној дефиницији геноцида, дешавања у Сребреници се не могу подвести под ту категорију, јер, поред осталог, недостаје главно – „геноцидна намера“, тј. не постоји план уништења неке групе. Тај план је постојао у случају Туђмана и Олује, и доказ за то су Брионски транскрипти, где се јасно може утврдити да је власт Хрватске имала План геноцида над Србима.

  4. Svo postovanje Mirijani Karanovic ali mislim da sada nije vreme za ideoloske razliki. Pod okupacijom smo, izborimo slobodu i fer izbore pa cemo onda o razlikama u mislecem delu Srbije. Protest je uspeo, pocetak je bio odlican, fokusirajmo se na to da zavrsimo posao i dodjemo do slobode!

  5. nema sta tu da trazi Mirjana Karanovic, delom zbog svojih stavova koji dele gradjanstvo, a drugim delom i zbog toga sto lideri opozicije ne bi trebalo da se kriju iza glumaca, sportista i sl. Njihov clan je napadnut tako da je ovo ujedno i njihov protest.

  6. Protesti su nastali jer je počeo politički progon svih koji ne podržavaju Vučića koji, jer ne može da prestavi narodu niti jednog spoljnog neprijatelja jer je omražen u EU, pokušava prestaviti nekog iz Srbije kao neprijatelja kako bi skretao pažnju sa pljačke Srbije od nastranih SNS-ovaca.

  7. Svako ko nastupi na nekom skupu koji je politički,hteo ili ne jeste politička ličnost.

    1. Svako ko je punoletan je politicka licnost, ima svoj stav, svidjalo se tò kome ili ne!! Valjda se podrazumeva!!

  8. Pozdravljam odluku i stav jedne od najboljih naših glumica, ako su hteli da je prevare i da govori na protestu za koji nije znala cemu vodi, onda je opozicija zaista neozbiljna…

  9. Ne razumem ljude koji zive u visestranackom drustvu, a gnusaju se politickih stranaka. Kao da je biti nestranacka licnost nesto posebno i izuzetno , a biti stranacka licnost nesto sramotno i prizemno. Gresi Mirjana Karanovic sto sa prezirom govori da je to bio stranacki protest. Bio je protest gradjana koji se protive svakoj vrsti nasilja :fizickog , verbalnog, nasilja nad

    istinom i zdravim razumom, a sto sve cini ova vlast, predsednik drzave i njihovi medijski portparoli koji vole sebe da nazivaju“novinarima“. Na protestu su bili i stranacki, opozicioni predstavnici, koji ne treba da se stide svog partijskog angazmana. Nece nam Mirjana Karanovic doneti pobedu na izborima vec opozicione partije, a demokratije ce u drustvu biti onoliko koliko i same partije budu zasnovane na demokratskom principu a ne na principu vodje.

  10. Ne dozvoliti Mirjani Karanović da se obrati na skupu u subotu samo pokazuje ideološku odrednicu opozicije, ona je desničarska i nacionalistička, a kao takva se ni po čemu ne razlikuje od vlasti.

  11. Nije ovde u pitanju g-đa Karanović, nego nešto mnogo komplikovanije. Reč je o platformi opozicije. Na osnovu onog što se može pročitati u tekstu stiče se utisak da će saradnja opozicije na sledećim izborima biti teška, zato što postoje suštinske razlike među njenim sastavnim delovima. Možda je ipak preporučljivo stvoriti dva ideološki profilisana bloka opozicije, koji bi onda sarađivali tamo gde je saradnja moguća i ne bi se međusobno napadali.

  12. Miro, pozdrav za Vas. Vi ste savest ovog društva koje je u dubokoj komi i kome treba pomoć da se probudi. Samo hrabro, kao i do sada.

  13. Ko si ti Mirjana, glumica, svaka cast, ali sve te manje volim, drzi se svoje profesije, ne treba ti dodatna popularnost

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.