Misterije jezera na najvećoj nadmorskoj visini na Balkanu: Davnašnji događaj uterao je strah u kosti žiteljima Vlasine i juga Srbije

Ostavite komentar


  1. Vojkan Ristić živa legenda novinarstva.Sa uživanjem pročita tekst o Vlasini.

  2. Danas se jezero ne bi moglo napraviti, jer bi se pobunili ekolozi. Ekološka studija bi pokazala da bi izgradnjom jezera bila ugrožena egzistencija nekih vrsta trave i bakterija.

  3. Naslov vam je netačan. Nije jezero na najvećoj nadm. visini, nego VJEŠTAČKO jez. na najvećoj
    nadm. visini na Balkanu.

  4. Hvala bogu da se ne urbanizuje,da nam sto duze ostane cisto na radost nasim potomcima da imaju negde osetiti cari prave prirode kaje je na zalost sve manje.

  5. Čudesno, prelepo jezero u rukama primitivnog sveta i secikesa. Trideset godina umire, hoteli se raspadaju, kamp zatvoren, sada je divlji kamp. Bespravna i neplanska gradnja, stotine septičkih jama se uliva u jezero, jednom rečju, živo blato bilo i ostalo.

  6. Ovaj koji je pisao ovakvu besedu nikad, ali nikad nije bio na jezeru. Prolupitis.Sramno mi je odgovarati ovakvim glupostima kojima je još malo pa 93% gluposti. Jad je kada se ovakvi zalažu za jezero.IPAK, hvala kome, i na um padne dobar zbor o njemu.

  7. Posto nismo dobili informaciju koji je dogadjaj u pitanju , proverite u buduce da li se poklapaju naslov i tekst pre samog objavljivanja.
    Ovako neko cudo se desilo..a u stvari pisete o istoriji nastanka i geografskim podacima.

  8. Kakva razlika između inženjera graditelja i ovih današnjih! To je bio taj truli socijalizam za razliku od današnjeg pljačkaškog graditeljstva!

  9. Alo, Vučiću i ostali „vadikavi“, malo li je da su se tamo podavili „silni Bugari“???
    Čoveče, pa dovedite Ruse! Iz Niš!!!

  10. Pa kako ne napisaste koliko se nivo Vlasine smanjio zbog idiota i politike.
    Temperatura je preko 24 sada i može da se kupaju i deca.Dali je pisac bio uopšte na jezeru.

  11. У језеру има и Охридске пастрмке која је пренета из Охридског језера и која се адаптирала.

  12. ДА БИ ЈЕЗЕРО ПРЕЖИВЕЛО КАТАСТРОФУ, ПОСТАВЉАТИ СОЛАРНЕ ПАНЕЛЕ И ВЕТРОГЕНЕРАТОРЕ ПО ОКОЛНИМ ПЛАНИНАМА, КОЈИ ЋЕ УВЕЛИКО ЗАМЕНИТИ СУРДУЛИЧКЕ ТУРБИНЕ!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.