Modna revija i izložba zrenjaninskih učenika 1Foto: kczr

U Kulturnom centru Zrenjanina otvorena je 18. završna izložba likovnih radova učenika srednjih škola.

Pored učenika iz HPTŠ „Uroš Predić“ i Zrenjaninske gimnazije, koji organizuju izložbu u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina, učestvuju i učenici Srednje muzičke škole „Josif Marinković“, Srednje poljoprivredne škole, Tehničke škole, EGŠ „NikolaTesla“, Medicinske škole, SŠ „Vuk Karadžić“iz Sečnja i Doma učenika srednjih škola “Angelina Kojić – Gina“.

Koordinatorka i autorka izložbe je profesorka likovne kulture Dušanka Đorđević, slikarka i scenografkinja, koja u svojoj biografiji beleži organizaciju i realizaciju niza značajnih događaja i projekata vezanih za likovnu kulturu, mlade i celokupno umetničko stvaralaštvo.

„Ovom izložbom afirmišemo likovno stvaralaštvo učenika srednjih škola. Radovi su urađeni različitim likovnim tehnikama i medijima: olovka, ugljen, tuš, akvarel, pastel, tempera, kolaž, asamblaž, fotografija, digitalna slika, skulptura, keramika. Na izložbi učestvuje oko 50 autora sa preko 100 radova“, objašnjava Dušanka Đorđević.

Pripremu i realizaciju izložbe pomogli su mentori učenika Ana Stanar, Mira Topličević, Branko Đukić, Valentina Vencel, Jovana Solomun, Predrag Lojanica, profesori likovne kulture u srednjim školama i domu učenika.

U opremanju i postavci likovnih radova,učestvovali su učenici HPTŠ „Uroš Predić“.Koautorke postavke izložbe su Ana Stanar i Jovana Solomun a autorka plakata izložbe je Marija Vuksan, učenica 3/5, HPTŠ “Uroš Predić“. Izložba će trajati do 30.maja.

Na otvaranju izložbe održana je modna revija, na kojoj je predstavljena kolekcija koju čine haljine i kompleti za sezonu proleće – leto 2023, koju su izradile i predstavile na reviji učenice obrazovnog profila Modelar odeće HPTŠ “Uroš Predić“, praćene mentorkom nastavnicom praktične nastave, Jadrankom Živković.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari