Mogens Bjeregord ponovo predsednik Evropske federacije novinara 1Foto: europeanjournalists.org

Na Skupštini Evropske federacije novinara (EFJ) u Talinu za predsednika treći put izabran je Mogens Bliher Bjeregord, saopštilo je Udruženje novinara Srbije koje je na skupštini predstavljala novinarka RTS Jelena Obućina.

U izjavi za sajt Danskog sindikata novinara Bjeregord je rekao da će mu prioritet biti usvajanje direktive Evropske unije o frilenserima i borba za slobodu štampe u Evropi, kao i primena nedavno usvojene direktive EU o autorskim pravima, preneo je UNS.

U vezi sa rezultatom glasanja na kom je on dobio 92 glasa, a Ana Del Freo 59, rekao je da EFJ nije podeljen i da je Skupština u Talinu bila vrlo dobra.

„Ne mislim da su nas ovi izbori podelili više nego što se može očekivati kad ljudi imaju različita mišljenja. Ja ću uraditi sve da budemo bliži“, rekao je Bjeregord.

Za potpredsednicu EFJ-a izabrana je Marta Barsenilja.

Mogens Bliher Bjeregord predsednik je EFJ-a od maja 2013. godine. Član je Saveta i Biroa Međunarodnog programa za razvoj komunikacija (IPDC) Uneska od 2014. godine. Potpredsednik je medjunarodne medijske podrške (IMC). Bio je predsednik Danskog sindikata novinara (DJ) od 1999. do 2015. godine.

Mandat predsednika EFJ je tri godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari