Mogu li srednjoškolci da „sruše“ državnu maturu?

Ostavite komentar


  1. Ovu “pobunu” ne organizuju srednjoškolci, nego fakulteti kojima će ukinuti prijemne ispite i pripremnu nastavu, na kojima uzimaju milione.

  2. Za pocetak bi mogli svi politicari da polazu drzavnu maturu – kao uslov da se bave politikom

  3. U SVIM zemljama EU, pa i „odlozena“, polaze se Drzavna matura. Prijemni ispiti za upis su na „strucnim i umetnickim“ fakultetima

  4. Čemu državna matura i mučenje dece sa 5 ispita kada je fakulteti ne priznaju? I onda još dva ispita koje zovu „provera znanja“ na fakultetu? Čemu ? Naravno privatni fakulteti se upisuju i završavaju i bez mature!

  5. Hrvati imali maturu još 2008. godine. A mi je ni danas nemamo. A imali smo taj ispit zrelosti još u Kraljevini Srbiji. Napred vukovci. Ne dajte se ispitima i proveri znanja. Filujte ocene bez mere. A onda vas na prijemnima rasture klinci iz unutrašnjosti.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.