Moguća pojava intenzivnih pljuskova sa grmljavinom: Koji delovi Srbije će biti zahvaćeni? 1Foto: Jovana Stanković/Danas

Republički hidreometeorološki zavod (RHMZ) je najavio pluskove sa grbljavinom u pojedinim delovima zemlje uz moguću pojavu sugradice.

Kako je najavljeno na sajtu RHMZ-a u naredna dva sata na teritoriji Bačke i Banata, kao i u planinskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije moguća je lokalna pojava plјuskova sa grmlјavinom, koji ponegde mogu biti intenzivniji, pa je moguća lokalna pojava sugradice.

Do kraja sedmice u većem delu Srbije pretežno sunčano i veoma toplo vreme sa maksimalnim temperaturama od 33 do 37 stepeni Celzijusa, zbog čega će na snazi biti žuti i narandžasti meteoalarm.

Usled povećanja nestabilnosti, uz dnevni razvoj oblačnosti, popodnevni lokalni plјuskovi sa grmlјavinom očekuju se u četvrtak (24.08.), dok se u ostalim danima, kao retka i izolovana pojava očekuju tek ponegde u planinskim predelima.

Pad temperature i naoblačenje prognozira se za poslednju sedmicu avgusta (od 29.08.), kada će ponovo biti uslova za kišu i plјuskove u svim krajevima, najavio je RHMZ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari