„Moj pas se borio sa zmijom, a ja sam je dokrajčila alatom“: Dugački gmizavac u dvorištu zrenjaninske slikarke

Ostavite komentar


  1. I da smo pravna država kao što nismo, gospodja bi lepo dobila prijavu zbog onog, „dokrajčila sam je lopatom“ ali…

  2. Vladimir

    Licemerje drzave, medija…samo kada neko povredi psa dobije od istih epitet monstruma…

  3. Gospođa je izvršila „zločin“ iz neznanja i straha . Zmija sa slike uopšte nije otrovnica . A i da jeste , zašto je ubiti ? Više puta tokom ljeta se susrećem i sa otrovnicama i smukovima . Jednostavno produžim svojim putem , a one svojim . Ali dobro . Gospođa se plaši pa „potegla“ za nekakvom alatkom koja je nesrećnoj zmiji došla glave . I čemu ovolika frka ? Uzbunila komšiluk , komunalnu policiju , kao da se pojavilo neko čudovište a ne običan bezopasni gmizavac.

  4. Obični smuk. Ima ga i u naseljenim mestima. Bezopasna, neotrovna i, koliko znam, zaštićena vrsta.

  5. Ko li će jadne životinje da zaštiti? Treba se prvo edukovati od koga vam zaista preti opasnost.

  6. Većina zmija je zaštićena a bez obzirana zakon, ne treba ih ubijati. Ovu babu bi trebalo prvo vratiti u školu, zatim vaspitati kako treba a onda kazniti.

  7. „I onda sam je dokrajčila lopatom“ i svi su lajkovali poduhvat na društvenim mrežama.Zaštićene, ugrožene ,a posebno bezopasne životinjske vrste,treba pod hitno sačuvati od ovakvih neljudi.

  8. Безопасна белоушка. Госпођа би требало да плати казну за убијање заштићене врсте.

  9. Степски смук. Неки га сматрају и ,,кућном змијом“ Наука тврди да да не достиже дужину од 2,5 метара, а ја сам измерио пуних 3 метра на мом ,,кућном“ смију. Нисам дозволио да га убију док је био млад, имао је дужину око 130 сантиметара. 3 године ме је пратио као верни пас, онда је страдао, не знам како. Сада имам другог кућног смука. Три пута сам га избацивао из собе, не улази више у собу али се свакодневно сусрећемо. Некада сам осећао ,,језу“ у сусретима са змијама, сада је више нема, мада осуђујем оне који као кућне љубимце љубимце држе питоме и хране их живим кунићима.

  10. Da bi neko slikao morao bi biti blize povezan sa prirodom i gajiti ljubav prema svetu oko sebe. Sumnjam u mogucnost da je gospodja slikar.

  11. Postovati zakon. Da plati kaznu umetnica…jos je nike sramota da se o njoj pise,strasno

  12. Змијољубци,да вас подсетим, Адама је из Раја избацила а Ева га и дан данас малтретира.Због тога је Адам једина незаштићена врста на овој планети!

  13. Koje licemerije ovih sto se kao brinu za zivotinje kad su tako plemeniti sto ne pomognu napustenoj deci

  14. Draga gospodo, kako možete biti ljubitelj životinja, a ubijate druge životinje. Verovatno strah, ali to ne objavljujete kao uspeh. Saučešće zmijinoj porodici.

  15. Zar zmije nisu ugrožena vrsta? Ovo je sigurno neotrovna zmija i nije zaslužila da dobije lopatu

  16. Zmije su zaštićene sa razlogom. Zato što nisu opasne ukoliko ih pustiš na miru, a uništavaju glodare i ugrožene su. Sama je priznala zlodelo i to na odvratan način – „dokrajčila sam je“.

  17. Zmije su korisna bića zaštićena zakonom. Za ubistvo zmije predviđene su velike novčane kazne.

  18. Ne bi da razmišljam dal je otrovna ili ne,ko bi odgovarao da ujede nekog da je otrovna.Razmislite malo.

  19. Grehota je ubiti zmiju. Ona je samo tu zalutala i trebalo ju je vratiti tamo gde pripada

  20. Hoće li joj Levijatan zakucati na vrata!? A, da – oni su se prebacili na eko aktiviste i antifašiste

  21. Ovo bi trebalo da je smuk. Smukovi nisu otrovnice, love zglavnom glodare.
    Ne bi me čudilo da će morati da plati kaznu za ubijanje zmije.

  22. Klima, se promenila . Kao i ljudi. sve se izopačilo. Samo je čovek kric za sve.

  23. U ovom slučaju treba da reaguje javni tužilac jer je prekršen zakon o zaštićenim vrstama. Ubiti zaštićenu vrstu životinja se strogo sankcionise i kažnjava, naročito što se ovde radi o neotrovnoj i bezopasno vrsti zmije.

  24. …ubila neduznu zmiju i hvali se time…
    Ima ona…“Cega se pametan stidi b….a se ponosi“…

  25. Kada sam pročitao naslov pomislio sam u najmanju ruku da se radi o zmiji od nekoliko metara, a ne o belouški od možda jednog metra. Ona je korisna životinja i ne treba je ubijati. Mogu samo da zamislim kakva je to borba bila: Zmija koja se povlači i nikada ne napada, protiv znatiželjnog psa i babe sa lopatom, koja je juri i nepotrebno ubija. Tužno i ružno

  26. Pre svega ovo nije otrovna zmija.

    U Srbiji postoji tri otrovnice nijedna u Vojvodini.

    Nije potrebno ubijati zmije. Zapalite u uglovima svog imanja hepo kockicu. Pospite granice bašte drvenim pepelom ne vole dodir alkalnog na telu kao ni puževi. Redovno sklanjajte krš i kabasti otpad sa svog imanja i neće biti problema.

    Ako je za utehu one se plaše nas mnogo više nego mi njih, a mi smo njima verovatno isto odvratni.

    Zmije pomažu da nemamo navalu glodara koji su realne štetočine i mogu preneti razne bolesti.

  27. Pas štiti čoveka i čovek štiti psa. U ovoj situaciji čovek ima pravo da ubije zmiju.

  28. Mog psa je ujela zmija i uginuo je. Da sam je video SIGURNO bih je ubio.

  29. Poznati pesnik Ljubivoje Ršumović , kaže sledeće: „U selu se rađa čovek , a u gradu kućni ljubimac“ ! Dakle , mnogi „kućni ljubimci“ smatraju da je zmija došla u dvorište ove gospođe , da napadne nju ili njenog psa , te oni imaju pravo da se brane na svom posedu . Vidi se iz nekih komentara .A očigledno je da zmija nije u stanju da proguta ni psa ni gospođu . E sad … svaki moj komšija , seljak , će zaključiti da je zmija došla jer je osetila da u napuštenoj kući ima miševa . Inače , svaki živi stvor se plaši čoveka ! A napada da bi jeo . Zmija ugrize isključivo u samoodbrani ! Ako slučajno zli čovek , ili pas , nagazi na nju .

  30. Ja se nadam da je redakcija lista Danas procitala saopstenje prirodnjackog muzeja! Sramota za clanak!

  31. Koliko pameti u komentarima…pitam se zašto nam je ovako, zašto nismo kao Nemci, Šveđani ili Švajcarci… Kad ti uđe zmija u dvorište video bih vas kako je terate hahaha

  32. Panika bez potrebe. U Zrenjaninu nema otrovnica i to je mogla biti belouška ili smuk. Nije trebalo ubiti ih, jer zmija nikad neće napasti, uvek će bežati, međutim verovatno je nju napao pas. One su korisne jer smanjuju broj glodara, tako da g-đa treba malo više da se informiše. Nije ništa dobro uradila.

  33. Veća šteta bi bila da je zmija ubila ženu nego obrnutno. Stoga zaštitnici ućutite. Da je ošla po šumama i ubijala zmije i ja bih se složio da treba da odgovara. Ovako zmija je došla kod nje u kuću i ima pravo da se zaštiti. Šta da je u pitanju neka majka sa malom decom pa da ih zmija napadne?

  34. Reč je o bezopasnoj beloušci,koja je samo činila dobro u gospođinom dvorištu jer se hrani i glodarima,trebalo bi nadležni da je sankcionišu zbog njenog postupka.

  35. Vrhunac licemerstva dusebriznika za zmiju, koji uopste nemaju trunke empatije prema zeni. Svaka cast zeni za samoodbranu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.