Zrenjaninka koja je prijavila zmije u svom dvorištu morala je da da izjavu policiji 1Foto: Ž.M.

Ni mesec dana od kada je prijavljen slučaj pojavljivanja zmija u dvorištu jedne kuće u Štrosmajerovoj ulici u Zrenjaninu, o čemu je naš list pisao, nije došlo do njihovog uklanjanja i deratizacije potencijalnog mesta njihovog legla.

Da nemaju opremu i stručnjake za taj posao potvrdili su nam danas u Zoo-higijenskoj službi JKP „Čistoća i zelenilo“, gde su potvrdili da im je baka iz te ulice prijavila pojavu zmija.

Reč je o Zrenjaninki Žužani Melegi, penzionerki, kojoj ni tada, 20. maja kada su se zmije u njenom dvorištu pojavile a ni sada. mesec dana kasnije, niko nije pritekao u pomoć.

Nju je zato jedno društvo za zaštitu životinja iz glavnog grada, kako kaže, prijavilo pa je morala da da policiji izjavu o događaju.

„Ja sam opisala detaljno šta se desilo i kako su reagovali moji psi, kako je jedan od njih pobegao cvileći a drugi pokušao da se brani i ugrizao pritom zmiju. Opisala sam i šta sam ja uradila, kako sam zazidala malterom otvor na susednoj, napuštenoj kući odakle su zmije izašle. Objasnila sam i šta je bila sa tom zmijom koja je ostala u dvorištu i kako sam se branila. To je prvi put da sam se u životu srela sa zmijama. Ja je nisam ubila, kako su pogrešno neki zaključili. Kada je uklonjena iz mog dvorišta, zmija je bila živa. Slikala sam je da se vidi šta je to“, objašnjava ponovo za naš list Žužana Melegi.

Nakon što je događaj sa zmijama dospeo u javnost, ova penzionerka se našla na meti kritika a mnogi su joj javno pretili govoreći da je treba kazniti.

Poručivali su joj : „Žalosno, i zmija ima pravo na život; Kazna za ubijenu zmiju je i do 100.000 dinara; U ovom slučaju treba da reaguje javni tužilac jer je prekršen zakon o zaštićenim vrstama. Ubiti zaštićenu vrstu životinja se strogo sankcionise i kažnjava, naročito što se ovde radi o neotrovnoj i bezopasno vrsti zmije; Postovati zakon. Da plati kaznu umetnica…jos je nije sramota da se o njoj pise, Strašno; Ko li će jadne životinje da zaštiti? Treba se prvo edukovati od koga vam zaista preti opasnost; Sirota zmija. Ženu treba kazniti novčano“.

Niko od glasnih kritičara nije ponudio pomoć, ni samoj penzionerki a ni za probleme uklanjanja zmija iako plombirana kuća u Štrosmajerovoj ulici i dalje stoji na istom mestu i čeka da je neko očisti.

Pored te kuće nalaze se druga dvorišta i žive porodice, pored nje svakodnevno prolaze ljudi i deca koja idu u školu i zabavište.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari