Mojsilović: Na vojnim igrama pokazali da smo rame uz rame sa najjačim vojskama 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Jovo Mamula/MO

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović izjavio je danas da su srpski vojnici na Međunarodnim vojnim igrama pokazali da „po svojim sposobnostima stoje rame uz rame sa pripadnicima najjačih oružanih snaga u svetu“.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Mojsilović je ocenio da je ti rezultati „svedoče o kvalitetu obuke koja se kontinuiirano sprovodi u jedinicama Vojske Srbije i temeljno realizovanim pripremama na poligonima“ u Srbiji.

U disciplini „Čuvar reda“, čiji je domaćin ove godine bila Srbija, ekipa Srbije je osvojila zlatnu medalju u konkurenciji timova vojne policije iz Rusije, Kazahstana, Irana, Kipra i Katara.

Vojni vozači su u disciplini „Vojni reli“, u konkurenciji ekipa oružanih snaga Izraela, Mongolije, Kine, Belorusije, Uzbekistana i Rusije, osvojili sedam medalja – bronzu u ekipnoj trci, srebro i bronzu u trci sa bojevim gađanjem, kao i jednu srebrnu i tri bronzane medalje u individualnim trkama.

Pripadnici Vojske Srbije su se na Međunarodnim vojnim igrama, održanim od 23. avgusta do 4. septembra na teritoriji Rusije i 10 zemalja suorganizatora, nadmetali i u disciplinama „Tenkovski biatlon“, „Snajperska granica“ i „Armija kulture“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari