Momirović zatražio hitan inspekcijski nadzor agencije Gea turs 1Foto: (BETAPHOTO/MINISTARSTVO GRADJEVINARSTVA, SAOBRACAJA I INFRASTRUKTURE/Djordje Krstic/DS)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović zatražio je danas hitan inspekcijski nadzor agencije Gea turs posle najave da obustavlja prevoz putnika do Grčke i nazad, zbog čega turisti sami moraju da organizuju povratak u Srbiju, saopšteno je iz Momirovićevog kabineta.

Desetine putnika koji su u Grčku otišli kombi prevozom agencije Gea turs ne mogu da se vrate u Srbiju s tom agencijom, jer su na grčkoj granici agenciji naplatili kazne zbog prekoračenja dozvoljenog broja putnika, dok Gea turs navodi da je to tačno, ali da za pravilo o broju putnika nisu znali i da nemaju izbora osim da otkažu putnicima povratak, objavio je list „Nova“.

Momirović je danas u pisanoj izjavi istakao da će Ministarstvo insistirati na tome da se preduzmu sve mere kako bi se ljudi bezbedno vratili u zemlju.

On je naveo da Gea turs poseduje licencu za međunarodni vanlinijski prevoz putnika u drumskom saobraćaju i da, prema proverama u bazi Ministarstva, ta agencija autobuse koji nesmetano mogu da voze u Grčkoj.

Momirović je dodao kako od agencije Gea turs očekuje „svaku vrstu preuzimanja odgovornosti prema građanima i prema poslu kojim se bave i hitno slanje autobusa, a ne kombija po građane koje su ostavili u Grčkoj u nezavidnoj situaciji“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari