Mondoloni: Pogađaju me naslovi da je požar u Notr Damu „božija kazna“

Ostavite komentar


  1. Šta se BRE više folirate!!! Znate vi dobro koji su to „pojedini“ mediji, čiji su i ko ih direktno uređuje. Za sve što vam navodno nije jasno obratite se direktno predsedniku kog podržavate jer on voli da se pita za sve u ovoj nesretnoj zemlji pa neka malko odgovori na neka pitanja.

    1. Dule Savić je to napisao na svom instagramu. Informer, pojma nemam šta su pisali. To smeće od novina ne čitam.

  2. Gospodine Ambasadore, pravi Srbi istinski vole Francusku.
    Pustite ove krezube, zabalavljene – svako žito ima kukolja, što kaže naš narod. Tamo je urednik nas predsednik Janus – jednim licem mrzi Srbiju, drugim ceo Svet i Srbiju.
    Svako civilizovan je zgranut nesrećom koja je zadesila Francusku, ali i svetsku kulturnu baštinu.
    Pisanjem ovih ostrašćenih vi se ljutite, pravi Srbi se – stide njih.
    Ipak, njih je manje od nekih 20%.
    Moja porodica s ljubavlju čuva revolver koji je na Solunskom frontu Fransh Depere izvadio iz futrole, poljubio i dao mom dedi…
    Obecavam sebi, i ako sam duboko zašao u osmu deceniju, da ću otići u Pariz, i u ime svog dede, oca i svoje – simbolično gurati kolica i mešati malter. Makar nedelju dana.

  3. Za ogovorne je samo jedna adresa. Obratite se gospodaru Vucicu i njegovim dvorskim ludama.

    1. Gospodine ambasadore vaša izjava je licemerna.
      Kad vas neboli ćutite a sad kad vas boli ispoljavate nezadovoljstvo
      Niste nevini i neglumite nevinašca, bolje ćutite i pomolite se bogu da vam oprosti.
      Notre dame je ipak samo građevina koja može da se obnovi.

    2. Prvo gospodine treba da znate da požar u katedrali nije čin terorizma koji se dešavao na Kosovu i Metohiji poslednjih 20 godina nego nesreća koja je isto nas zadesila na Hilandaru. Pa onda pogledajte ko je najveći donator obnove Hilandara jer te dve stvari mogu da se porede Hilandar i Nort Dam a ne terorizam koji se dešava na KiM .

  4. Bombardovali ste Srbiju, gorela je od vojvodine do Kosova. Sta sesada cudite i prenemazete. Nase svetinje su gorele i niko se nije sa nama saosecao. Ima boga! Sta ovekujete, zasto se prenemazete. Nase je pravo da ostanemo doveka ogorceni.

    1. A da li si sine pomislio da možda nas bog kažnjava zasluženo za nešto o čemu ti očigledno pojma nemaš, čim pišeš tako trovački?

  5. A šta je pisala francuska štampa o Srbima 90tih, pas sa maslom ne bi polizao.

  6. Gospodin se čudom čudi kako to „neki“ Srbi mogu da kažu, zaboravljajući da u Srbiji i dan-danas zbog njihove „humanitarne intervencije“ veliki broj dece se leči i umire od kancera. Da li je i ta „ćelava Srbija“ ona koju ste zavoleli u proteklih 18 meseci, gospodine Ambasadore?

  7. Od francuske burzoaske revolucije ta crkva je bila zapustena i zaboravljena, a hriscani proganjani i potiskivani. Tek posle romana Viktora Igoa; Zvonar Bogorodicine Crkve ponovo postaje aktuelna i postaje ponajvise turisticki objekat. Ako Francuzi dozvole da gradeci i obnavljajuci crkvu, ona u evropskom i hriscanskom smislu gradi i obnavlja njih, tada ce ta obnova imati smisao, inace bolje da je ne diraju. Da su na dobrom putu znacemo ako zvona sa njenih zvonika ponovo budu pozdravljala pobedu srpskih vitezova na Kosovu, kao sto je to radila 1389.

  8. Veliko poštovanje za Francusku i saosećanje zbog požara. Vi znate da gadosti pišu režimski tabloidi, jer su za to plaćeni. Što se tiče bombardovanja, zameramo vam, ali svako normalan u Srbiji zna da je to bila posledica Miloševićeve zločinačke politike.

  9. Mandoliniju je jako bitna francuska kulturna bastina i jako mu je krivo sto je zapaljena. Sasvim raumljivo. Ono sto je nerazumljivo je da ta ista Francuska ulaze velike napore da albanska „drzava kosova“ udje u UNESCO i da srpska kulturna bastina na Kosovu padne u sake Albancima i postane „kosovarsko-ilirska“. Sta je ova ista Francuska radila kada je gorela srpska kulturna bastina na Kosovu i kada su je palili Albanci? Sta je radio Kusner tada? Nista, jos je licemerno opravdavao zlocine nad Srbima i plajenje crkvi i manastira. I sta onda Mandolini ocekuje? Neka bude zadovoljan sto se makar neko od Srba javio da mu je krivo zbog paljenja. Na zalost nije ova Francuska ni ti Francuzi koje su nekada Srbi voleli.

  10. Preziri gospodine svoj narod koji je bombardovao moj narod i ubijao nsu decu i nad narod rusio bolnice mostove zatrovao nasu zemlju koja nam hrani decu .Dali si se postide nekada zbog toga od kada si upoznao srbe srbiju?

  11. Licno, zao mi je gradjevine koju smatram istorijom i muzejom. Ostalo je njihova briga i ne treba im se obracati po tom pitanju. Svako svoju muku muci. Naravno, nije u redu smejati se tudjoj muci.

  12. Naravno da vam je to mali deo kazne koju zasluzujete pa srusili ste vise od 200 pravoslavnih svetinja na kosovu Neke su bile starije od notr dama. Da ne govorimo o prvom ra*u gde ste nam slali fal municiju al to se krije zarad ljubavi????

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.