Mrtvi ljudi govore

KAZIVANJA

Ostavite komentar


  1. Lepo je sto se Apdajk i dalje stampa i cita u Srbiji, i da se neko jos uvek pronalazi u njegovom fantasticnom pisanju. Njegova Nobelova Nagrada je bila potpuno zasluzena, zato sto je prvi put uspeo, jednostavnim jezikom i formom, da individualizuje to americko iskustvo koje su pre njega uspesno razvijali (i zestoko kritikovali) Stajnbek i Keruak, na onome sto su postavili Drajzer i Luis. Klasika, u najjacem smislu reci.

  2. Kao zena koja je citala dosta Apdajkovih romana i obozavala ga u mladosti. Nisam tako dozivela Zeku. On kao i mi svi ima i svoju musku i svoju zensku lirsku stranu. Neko je rekao da je to kao zivot u cetvoro.A beg u slobodu i beg od obaveza je svojstven i zenama. Samo je prirodno da biti roditelj namece bar jednog odgovornog. I nije ni u zivotu a ni kod Apdajka sve crno ili belo… Nego fine nijanse

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.