Muftija Plojović: Hitno da se otkrije ko je postavio bombu u selu Suvi Do 1foto (Mešihat IZ u Srbiji): Rešad Plojović

Zamenik predsednika Mešihata Islamske zajednice (IZ) u Srbiji, muftija Rešad Plojović posetio je danas selo Suvi Do kod Tutina, u kojem je u petak naveče eksplodirala ručna bomba.

Muftija Plojović je najoštrije osudio incident i od nadležnih policijskih i državnih organa zatražio da hitno rasvetle ovaj napad, otkriju ko je izvršilac i ko je bio meta.

Treba da otkriju da li je meta napada bio imam, koji je, u prethodnom periodu, dva puta bio na nišanu napadača. Prvo mu je zapaljen automobil, a onda i vikendica u selu.

Muftija Plojović je podsetio da izvršioci tih krivičnih dela nisu otkriveni.

Lokalni mediji objavljuju nezvanična saznanja da bi meta napada mogao da bude imam Omer Đondić, direktor tutinskog Doma za lica ometena u mentalnom razvoju.

Bomba je primećena u neposrednoj blizini seoske džamije u petak, u vreme klanjanja džume namaza, najvažnije nedeljne muslimanske molitve.

Na tom mestu je ostala sve do posle klanjanja teravija, večernje molitve u toku meseca posta Ramazana, istog dana.

Pronašla su je deca koja su se neko vreme igrala sa napravom, jer nisu bili sigurni da li je u pitanju igračka ili prava bomba. To je trajalo, kako meštani pričaju, sve dok jedan od starijih dečaka nije bacio bombu u livadu, gde je eksplodirala.

Istraga je pokrenuta, ali zvaničnih saopštenja još uvek nema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari