Ovogodišnji, inače drugi multimedijalni festival „Saund end vižns“ od 24. do 26. juna u Majdanpeku, prema najavama predstavnika Udruženja „Zvuk i vizije“, čine četiri programa – Kratki metar, Muzički program, Vizuelne intervencije i Open sors i kreativnost u digitalnom domenu.

Jedini takmičarski program je Kratki metar u okviru koga će biti prikazano 15 kratkih igranih filmova sa prostora bivše Jugoslavije. U takmičarskoj konkurenciji su filmovi odabrani na Sarajevo film festivalu, Pula film festivalu, Danima hrvatskog filma, Skoplje film festivalu, Kratkom metru i Festivalu studentskog filma. Kome će pripasti nagrada „Zlatna damper guma“ i novčani iznos od 500 evra, odlučiće tročlani žiri kome predsedava Božidar Zečević.

Tokom trajanja festivala, svake večeri biće održana po dva koncerta, a svoju priliku za predstavljanje imaće šest alternativnih bendova iz Srbije. Zahvaljujući javnim intervencijama umetnika mlađe generacije, Marka Markovića, Branka Milanovića i Vladimira Miladinovića, Majdanpek će dobiti tri rada izvedena u specifičnim medijima, a usko vezanim za samu strukturu i osobenost grada. Festival „Saund end vižns“ ugostiće i njujoršku umetnicu Lauru Arena, a Udruženje „Zvuk i vizije“, od 10. do 19. juna u Majdanpeku i Beogradu, biće domaćin britanskom umetniku Polu Kartisu poznatom po specifičnoj izradi grafita čišćenjem prljavštine sa fasada. Deo majdanpečkom multimedijalnog festivala biće i radionica Marka Nikolića iz oblasti savremenih tehnologija, kao i tribina Otvoreno o javnim prostorima u organizaciji udruženja „Građanske inicijative“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari