MUP: Evakuisane 84 osobe iz poplavljenih područja 1foto BETAPHOTO (AP Photo/Marjan Vučetić)

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova do sada su evakuisali 84 osoba iz poplavljenih područja u Novom Pazaru, Sjenici, Prijepolju, Priboju i Brusu.

Najviše osoba evakuisano je u Priboju – 30, a zatim u Sjenici (24), Brusu (16) , Sjenici (9) i Novom Pazaru (5), saopštio je MUP Srbije, prenosi RTS.

Zbog poplava proglašena je vanredna situacija na teritoriji pet lokalnih samouprava – na celoj teritoriji grada Novog Pazara, na celoj teritoriji opština Prijepolje, Tutin i Brus, i na delu teritorije opštine Nova Varoš.

Trenutno je najkritičnije u Brodarevu i Prijepolju kao i u Tutinu, Novom Pazaru i Brusu gde se tokom večeri očekuje prolazak vrha talasa i smirivanje hidrološke situacije.

Vanredna odbrana od poplava proglašena je Vodnim jedinicama „Lim-Prijepolje“, „Ibar Kraljevo, Novi Pazar“, „Drina Loznica“, „Zapadna Morava Kruševac“, „Zapadna Morava Čačak“.

Na ugroženim područjima ukupno je izvršeno 29 intervencije crpljenja vode.

Kako je rečeno na teritoriji Sjenice nema padavina od 14 časova, a reka Grabovica je u opadanju i voda se povukla iz dvorišta većine domaćinstava.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari