MUP o zlostavljanju LGBT osoba: Policajci će biti sankcionisani ako se utvrdi prekoračenje ovlašćenja 1foto EPA-EFE/ANDREJ ČUKIĆ

Ministarstvo unutrašnjih poslova reagovalo je na optužbe organizacije „Da se zna“, da su pripadnici policije prilikom obavljanja svojih dužnosti zlostavljali i mučili dve LGBT osobe. Kako je rečeno iz MUP-a za portal Nova.rs, u stanu u koji je upala policija pronađena je droga, dok se istinitost optužbi na račun policije utvrđuje.

Kada su u pitanju optužbe da su pripadnici policije zlostavljali i mučuli mladića i devojku u stanu u koji su upali zbog potrage za narkoticima, MUP u odgovoru za portal Nova.rs navodi da je Sektor unutrašnje kontrole obavestio nadležno tužilaštvo, po čijem nalogu se utvrđuje istinitost navoda u pritužbi.

„Ukoliko se ustanovi da su policijski službenici prekoračili ovlašćenja, oni će biti sankcionisani u skladu sa zakonom“, poručuju iz MUP-a.

MUP objašnjava da su prupadnici tog ministarstva, zajedno sa policijskim službenicima Interventne jedinice 92 postupali po naredbi Prvog osnovnog suda i izvršili pretres stana i drugih prostorija na Paliluli u Beogradu. Dodaje da su u stanu zatečene dve osobe starosti 25 i jedna osoba starosti 20 godina.

„Policija je tokom pretresa stana i drugih prostorija pronašla oko 70 grama biljne materije za koju se sumnja da je marihuana, kao i manju količinu praškaste materije bele boje, za koju se sumnja da je opojna droga spid“, odgovorili su iz MUP-a za portal Nova.rs.

Iz policije dodaju da je ispred ulaza u stambenu zgradu zatečena razbijena tegla sa manjom količinom biljne materije za koju se sumnja da je marihuana, koju je kako se sumnja izbacila kroz prozor 25-godišnja žena, prilikom ulaska policijskih službenika u stan.

„O događaju je obavešteno Prvo osnovno javno tužilaštvo koje se izjasnilo da se, nakon veštačenja pronađenih materija, protiv dvadesetpetogodišnjakinje i dvadesetogodišnjaka podnese krivična prijava za krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga“, kažu u MUP-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari