MUP: Priveden maloletnik zbog sumnje da je ubio maloletnog brata u Međulužju kod Mladenovca 1Foto: Z. S. M.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su uhapšene osobe koje se sumnjiče za ubistvo dvanaestogodišnjeg dečaka iz Međulužja kod Mladenovca.

Kako se navodi u saopštenju, pripadnici MUP-a u Beogradu uhapsili su V. L. (1967) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i teška dela protiv opšte sigurnosti, a u vezi sa krivičnim delom izazivanje opšte opasnosti.

MUP dodaje da je se sumnjiči da je u kući u kojoj živi, u mestu Međulužje kod Mladenovca posedovala neregistrovanu i neadekvatno obezbeđenu lovačku pušku, a u čiji posed je došao njen četrnaestogodišnji unuk iz koje je pucao u svog dvanaestogodišnjeg brata i usmrtio ga.

„V. L. je određeno zadržavanje do 48 sati i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, a zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo maloletnik će biti priveden dežurnom sudiji za maloletnike Višeg suda u Beogradu“, dodaje se u saopštenju MUP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari