MUP: Tokom akcije pojačane kontrole kažnjeno oko 500 vozača autobusa i 6.800 vozača teretnih vozila 1Foto: Shutterctock/WR7

Sankcionisano je više od 500 prekršaja vozača autobusa i više od 6.800 prekršaja vozača teretnih vozila u okviru akcije pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje prekršaja, koja je u periodu od 13. do 19. februara ove godine sprovedena u 30 evropskih država članica mreže saobraćajnih policija Evrope – ROADPOL.

Najviše prekršaja otkriveno je na teritoriji Subotice, više od 850 i na teritoriji Šapca, gde je sankcionisano više od 500 vozača, piše u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Skoro 200 vozača autobusa sankcionisano je zbog prekoračenja vremena upravljanja i drugih prekršaja u vezi sa tahografom, dok je skoro 100 vozača sankcionisano zbog neposedovanja odgovarajuće dokumentacije, a skoro 50 vozača autobusa sankcionisano je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa.

Zbog prekoračenja vremena upravljanja i drugih prekršaja u vezi sa tahografom sankcionisano je više od 2.100 vozača teretnih vozila, dok je više od 800 vozača kažnjeno zbog neposedovanja odgovarajuće dokumentacije, a 628 vozača teretnih vozila sankcionisano je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa i više od 320 zbog prekoračenja brzine.

Tokom trajanja akcije, saobraćajna policija je na naplatnoj stanici „Dimitrovgrad“ zaustavila turskog državljanina koji je upravljao teretnim vozilom čijom je kontrolom utvrđeno 76 prekršaja za koje je Zakonom o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima predviđena novčana kazna u ukupnom iznosu od 2.840.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari