MUP: Uhapšen muškarac zbog sumnje da je prodao 3,5 miliona kilograma merkantilnog kukuruza iz robnih rezervi 1Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Policija u Novom Sadu uhapsila je K.M. (46) zbog sumnje da je prodao gotovo 3,5 miliona kilograma merkantilnog kukuruza koji mu je poveren na skladištenje od strane Republičke direkcije za robne rezerve i na taj način pribavio imovinsku korist od 27,2 miliona dinara, saopšteno je danas iz MUP-a.

Kako se sumnja, on je radeći kao odgovorno lice privrednog društva „Agro Medan“ iz Zrenjanina u dva navrata 2017. godine zaključio ugovore o skladištenju, čuvanju i obnavljanju kukuruza sa Republičkom direkcijom, nao osnovu čega je preuzeo kukuruz od skladištara iz Srpskog Itebeja i Vršca.

Sumnja se da je on, navodi se u saopštenju, u periodu od dana preuzimanja merkantilnog kukuruza do jula 2018. godine prodao poverenu robu bez evidentiranja u poslovnim knjigama, čime je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 72.223.696 dinara.

Osumnjičenom je odredjeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu za proneveru u obavljanju privredne delatnosti, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari