Muškarac poginuo na pruzi kod Kliničkog centra u Nišu 1Ilustracija: Youtube/Infrastruktura železnice Srbije

Na pruzi u blizini niškog Univerzitetskog kliničkog centra danas je smrtno stradao muškarac, kada ga je udarila radna mašina koja se kretala šinama.

U Policijskoj upravi Niš su kazali da im je u 9.45 časova stigla prijava da je u ulici Dušana Popovića, u blizini UKC, poginuo muškarac na neobeleženom pružnom prelazu.

“Njega je udarila radna mašina, lokomotiva bez kompozicije, koja se kretala šinama, dok je pokušavao da pređe prugu na prelazu koji nije obeležen”, rekli su u policiji.

Prema tvrdnjama gradskih zvaničnika, na pruzi Beograd- Dimitrovgrad, koja prolazi kroz centar Niša i seče grad na dva dela, u poslednjih 30 godina poginulo je više od 20 ljudi.

Pruga je prilično zapuštena, sa oštećenim pragovima i bez šrafova kojih ih pričvršćuju.

Povremeni problem je i što se rampa ne spušta uvek kada prolazi voz, na šta su građani više puta ukazivali, a Železnica Srbije to ili negirala ili “popravljala”.

Njeno izmeštanje iz grada obećava se već decenijama.

Poslednje obećanje te vrste dao je ministar saobraćaja Goran Vesić, koji je kazao da će rekonstrukcija i modernizacija pruge Niš – Beograd biti završena 2028. godine, ali nije jasno da li će u tom roku biti urađena i najavljena obilaznica oko Niša i izmeštanje pruge iz centra grada. 

Delegacija Evropske unije u Srbiji raspisala je nedavno međunarodni tender za izbor izvođača radova na izgradnji železničke obilaznice oko Niša, koja podrazumeva i izmeštanje ove pruge.

 

Infrastruktura železnice Srbije: Apel da se pruga ne prelazi tamo gde to nije dozvoljeno

Preduzeće Infrastruktura železnice Srbije saopštilo je da je osoba koja je oko 9.35 sati nastradala izmedju železničkih stanica Niš i Ćele kula prelazila prugu na mestu gde to nije dozvoljeno.

U saopštenju se navodi da se muškarac našao na koloseku “u momentu kada je prugom saobraćala železnička mašinapodbijačica”, navodi Infrastruktira železnice Srbije, a prenosi Beta.

Ovo preduzeće apeluje da se pruga ne prelazi na mestima gde to nije dozvoljeno, da se ne kreće u blizini otvorene pruge i da se poštuje saobraćajna signalizacija.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom  linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari