N1: Oružani obračun u Somboru, nezvanično – sukob dve grupe izbeglih 1Foto: Shutterstock/Superstar

Jedan muškarac je teško povređen u oružanom obračunu u Somboru, nedaleko od motela Beli dvor, u kom borave izbeglice i migranti, saznaje N1.

Prema svedočenju očevidaca do okršaja je došlo oko 18 sati i pucalo se iz vatrenog oružja. Nezvanične informacije su da je došlo do sukoba između dve grupe izbeglica.

Portal Soinfo prenosi da je ranjena osoba sa teškim povredama prebačena u Hitnu hiruršku službu somborske bolnice, da je most preko kanala zatvoren za saobraćaj.

Somborski portal piše i da je na mesto okršaja stigao veliki broj vozila i pripadnika policije u pancirima, te da je njihovo prisustvo pojačano i u ostalim delovima grada.

„Prema informacijama koje smo saznali na licu mesta, pretpostavlja se da je došlo do oružanog sukoba grupa izbeglica iz Avganistana i Sirije, te da je jedna osoba naoružana puškom“ piše Soinfo.

Incident se desio nedaleko od mosta preko Velikog bačkog kanala na izlazu iz grada.

U blizini te lokacije nalazi se jedan neformalni izbeglički kamp kao i motel Beli dvor, koji je u istraživanju Birna prepoznat kao jedna od lokacija koju kontrolišu krijumčarske bande.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari