Peti međunarodni Festival turističkog i ekološkog filma „Silafest“, koji okuplja više od 100 režisera i producenata iz 28 zemalja iz celog sveta, počeo je u Velikom Gradištu. Na projekcijama na obali Dunava i u gradskom parku, publika će videti 54 ekološka i turistička filma, od kojih 17 domaćih, a 37 stranih.


-Autori filmova odabranih za prikazivanje stižu iz: Austrije, Rusije, Italije, Nemačke, Portugalije, Švajcarske, Holandije, Francuske, Grčke, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Indije, Švedske, Irana, Azerbejdžana, Tajlanda, Bugarske, Češke, Poljske, Mađarske, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije, kaže Boško Savković, izvršni producent ovog jedinstvenog Festivala.

Najuspešnijim ostvarenjima dodeliće se Grand Pri “Zlatni“ i “Srebrni talas“, za najbolje filmove po takmičarskim kategorijama. Osim njih, biće dodeljene i specijalne nagrade “Zlatni Pinkum“, za najbolja domaća filmska ostvarenja iz oblasti ekologije i turizma, i nagrade “Beli bagrem“, za najbolje autore u domenu opšteg senzibiliteta, režije, filmske montaže i muzike. Takođe, dodeliće se i nagrada “Plavi Dunav“, predviđena u svakoj specijalnoj kategoriji turističkog filma: vino, sport, kulinarstvo, religiozni turizam, kulturološki turizam, umetnost i turizam.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari