Na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije očekuju se pljuskovi, ponegde sa gradom i olujnim vetrom 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Republički hidrometorološki zavod upozorio je da se danas na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije očekuje lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom, gradom i olujnim vetrom u zoni pljuskova.

U narednih sat vremena slaba kiša očekuje se ponegde u Sremu , južnom Banatu i Pomoravlju.

Intenzivniji pljuskovi u Vojvodini očekuju se u toku noći između srede i četvrtka, a u četvrtak tokom dana i na istoku Srbije.

RHMZ je izdao upozorenje za područje Srbije na lokalnu pojavu vremenski nepogoda.

Ovo upozorenje se posebno odnosi na noć između srede i četvrtka.

Prema podacima zavoda, u četvrtak nas u Srbiji, takođe, očekuje kišovito vreme, dok bi ostatak nedelje trebalo da bude sunčano.

Nevreme praćeno jakom kišom, vetrom i gradom pogodilo je juče u popodnevnim časovima pojedina sela šumadijskih opština Rača i Topola, objavio je RTS.

U Rači, nevreme je pogodilo sela Jarušice, Sepci i Saranovo.

Prema prognozama, velika je mogućnost da je pred nama leto sa temperaturama iznad proseka, slabijom količinom padavina i noćima kada se živa i termometru neće spustiti ispod 20. podeoka.

Klimatolog Vladimir Đurđević kaže da je teško davati prognoze o tome – koliko će biti toplo nastupajuće leto.

„Sigurno nas očekuje jedno veoma toplo leto, bar prema onim prognozama koje trenutno imamo i prema onome kako je do sada izgledao jun. Vidimo da je jedan period za nama prilično visokih temperatura i taj period će se verovatno, prema prognozama nastaviti“, rekao je Đurđević za RTS i dodao da će leto svakako biti sa temperaturama iznad proseka i nekoliko toplotnih talasa.

Prognoza do 30. juna

U većini dana preovlađivaće sunčano, samo se u subotu u većem delu zemlje, a u nedelju i početkom sledeće sedmice u brdsko-planinskim predelima, uz promenljivu oblačnost, očekuje izolovana pojava kratkotrajnih pljuskova s grmljavinom. Temperatura u postepenom porastu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari