Na kojim deonicama je zbog nevremena prekinut železnički saobraćaj? 1Foto: N. Kovačević

Zbog velikog nevremena, obilne kiše i olujnog vetra, tokom večeri je na pojedinim prugama u Srbiji došlo do problema u napajanju kontaktne mreže strujom i pada drveća na kolosek, što je prouzrokovalo teškoće u funkcionisanju železničkog saobraćaja na nekim deonicama.

Stručne službe i dežurni timovi Infrastrukture železnice Srbije su na terenu i rade na otklanjanju posledica nevremena na pojedinim prugama u što kraćem roku i stvaranju uslova za što brže ponovno uspostavljanje redovnog železničkog saobraćaja, navodi se u saopštenju.

Tokom večeri je usled velikog nevremena zbog nestanka napona u kontaktnoj mreži iznad koloseka bilo problema u funkiconisanju železničkog saobraćaja na deonici barske pruge između Resnika i Ražane, zatim između Kraljeva i Požege, kao i na delu pruge Kukujevci – Šid – državna granica.

Zbog pada drveta na kolosek privremeno je za saobraćaj vozova bio zatvoren deo pruge Štitar – Lešnica, zbog nevremena je nestao napon u kontaktnoj mreži i na pruzi Novi Sad ranžirna – Novi Sad, a saobraćaj između Novog Sada i Petrovaradina odvija se po jednom koloseku.

Bez napona su od 20.05 do 20.17 sati bili i levi kolosek pruge Zemun – Novi Beograd i železnička stanica Beograd Centar, a problema u napajanju kontaktne mreže strujom ima i na prugama Beogradskog železničkog čvora.

Dežurne ekipe Infrastrukture železnice Srbije uspevaju da u izuzetno kratkim rokovima otklone posledice nevremena i da pruge ponovo osposobe za saobraćaj, a nastaviće da dežuraju i tokom noći, kako bi što pre mogle da reaguju i otklanjaju posledice nevremena na pojedinim prugama u Srbiji.

Republički hidrometeorološki zavod prethodno je upozorio da jako nevreme praćeno grmljavinom koje je zahvatilo Hrvatsku stiže i u Srbiju.

Najviši, crveni stepen upozorenja izdat je najpre za Srem, Mačvu i Donje Podrinje, odakle će se preko juga Vojvodine, zapadne Srbije, Šumadije i Beograda premeštati brzo na istok.

Nevreme je pogodilo prethodno i Sloveniju i Hrvatsku, a tri osobe izgubile su život u te dve zemlje.

RHMZ je prethodno upozorio da se od danas do subote uveče očekuju jake grmljavine i brzi razvoj superćelijskih oblaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari