Beogradski aerodrom ponovo otvoren za saobraćaj 1Foto: Čitaoci Danasa

Usled izrazito nepovoljnih vremenskih uslova u Beogradu, došlo je do privremenog zatvaranja beogradskog aerodroma, zbog čega je moguće da će doći do preusmeravanja pojedinih letova na alternativne aerodrome, kašnjenja, potencijalno i otkazivanja pojedinih letova koji su planirani tokom večeri i noći, saopštila je Er Srbija. Ministar saobraćaja Goran Vesić je ubrzo potom na društvenim mrežama poručio da je Aerodrom otvoren za saobraćaj u 21.01 čas.

 

Kako je preneo N1, u saopštenju Er Srbije se dodaje da je pre poletanja večerašnjeg leta Er Srbije JU638 između Beograda i Krakova, tokom taksiranja, usled lošeg vremena i snažnog leđnog vetra, posledično su se uključili protivpožarni indikatori na oba motora na avionu.

Preventivno su se aktivirale boce za gašenje požara. Izvršene su neophodne provere, posada je sprovela sve neophodne aktivnosti u skladu sa procedurama, a bezbednost putnika ni u jednom trenutku nije bila ugrožena.

Beogradski aerodrom ponovo otvoren za saobraćaj 2
Foto: Čitaoci Danasa

O nastavku leta biće naknadno odlučeno, navodi se.

Republički hidrometeorološki zavod prethodno je upozorio da jako nevreme praćeno grmljavinom koje je zahvatilo Hrvatsku stiže i u Srbiju.

Najviši, crveni stepen upozorenja izdat je najpre za Srem, Mačvu i Donje Podrinje, odakle će se preko juga Vojvodine, zapadne Srbije, Šumadije i Beograda premeštati brzo na istok.

Nevreme je pogodilo prethodno i Sloveniju i Hrvatsku, a tri osobe izgubile su život u te dve zemlje.

RHMZ je prethodno upozorio da se od danas do subote uveče očekuju jake grmljavine i brzi razvoj superćelijskih oblaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari