Na Kosovu zapaljen još jedan auto sa RKS tablicama 1Foto: RTK (arhiva)

Noćas oko 3 sata u Zubinom Potoku je zapaljen privatni automobil marke Hjundai, kosovskih registarskih oznaka, saopštila je upravo Kosovska policija.

Vlasnik zapaljenog automobila je muškarac srpske nacionalnosti, koji je i prijavio slučaj u 3.34 časa.

Požar na automobilu lokalizovala je Vatrogasna jedinica, a na licu mesta nalazila se i policija stanice u Zubinom Potoku.

Slučaj je okarakterisan kao „podmetanje požara“, prenosi KoSSev.

Kako je za Zubin Potok INFO potvrđeno iz policije, u pitanju je mesto Pridvorica u ovoj opštini, a vlasnik zapaljenog automobila je osoba sa inicijalima B.B.

Kosovska policija najavila je istragu, kako ovog, tako i svih drugih slučajeva podmetanja požara usmerenih na privatnu imovinu, a kako tvrde, koja su se događala uglavnom na vozilima registrovanim na kosovske tablice.

Inače, nova paljevina automobila dolazi nepunih nedelju dana od kada su u Leposaviću, za manje od 24 sata zapaljena čak dva automobila.

Ujedno, ovo je deseto paljenje automobila na Severu od početka ove godine.

Krajem avgusta u Zvečanu je izgoreo automobil „Fiat Punto“, pre toga je početkom juna u Zubinom Potoku zapaljen automobil „Audi A6 allroad“ u vlasništvu muškarca M.A, aprila meseca zapaljen je automobil 22-godišnje devojke u Kosovskoj Mitrovici, a krajem istog meseca u Zubinom Potoku, zapaljen je automobil stranih registarskih oznaka u vlasništvu žene sa Kosova. Takođe u Zubinom Potoku prijavljeno je policiji da su 2. maja nepoznate osobe zapalile dve gume na automobilu parkiranom u privatnom dvorištu.

Sredinom septembra meseca zapaljen je automobil takođe u Leposaviću. Iz policije su 19. septembra saopštili da im je prijavljeno da su nepoznata lica zapalila automobil kosovskih registarskih oznaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari