Na Letnjem vašaru u Novom Pazaru više od 10 hiljada posetilaca 1Veliko interesovanje za popis - Novi Pazar. Foto: N. Kočović

Posle dve godine pauze zbog pandemije korona virusa, Letnji vašar u Novom Pazaru ponovo radi.

Druga polovina avgusta je stalno vreme održavanja ove petodnevne tradicionalne privredno-turističke manifestacije.

U sportskoj hali „Pendik“ i na platou ispred, ove godine, svoje štandove ima više od 100 izlagača iz cele Srbije.

Na štandovima izloženi slatkiši, lekovito bilje, školski pribor, kozmetički preparati, materijali za drizerske salone, sitni kućni aparati, posteljine, peškiri i alati, odeća i obuća za velike i male…Cene su veleprodajne. Za neke proizvode sniženja se kreću i do 70 odsto.

Na ovom vašaru pojavili su se novi novopazarski brendovi dečije garderobe, koji su, do sada, mogli da se kupe samo na inostranom tržištu.

Veleprodajne cene ima i pedesetak brendova džins odeće. Farmerice mogu da se kupe po ceni od 1.000 – 1.200 dinara, za decu su od 500-700 dinara. Majice su 300-500, duksevi 600-800 dinara, đački rančevi hiljadu dinara, sveske velike i male od 30-100 dinara, patike od 700-1.000 dinara.

Neke cene su istaknute u evrima neke u dinarima, 600 dinara jednako je 5 evra. Za male pare velika i kvalitetna kupovina.

Dani vikenda su rezervisani za organizovan dolazak posetilaca iz ostalih gradova Srbije i zemalja u okruženju, uglavnom iz BiH.

To za Danas potvrđuje Enes Pljakić, glavni organizator ove manifestacije.

-Za prva tri dana Vašara beležimo veliku posećenost ljudi sa svih strana. Prema našim procenama manifestaciju je, za tri dana, obišlo više od 10 hiljada kupaca. Očekujemo da još približno toliko dođe do utorka uveče kada zatvaramo Letnji vašar – kaže Pljakić i napominje da svi posetioci posle dobrog pazara na vašaru nastavljaju obilazak grada.

Organizatori smatraju da bi ova privredno-turistička manifestacija mogla i zvanično da preraste u regionalnu.

-Imamo izlagače i posetioce iz cele zemlje i okruženja. Imamo i prostorne kapacitete, ali ne i dovoljno finansijskih sredstava za upotpunjivanje novim sadržajima. Tu je potrebna pomoć nadležnih ministarstava – ojašnjava Pljakić.

Novopazarski Letnji vašar ima i humanitarnu komponentu. Posle zatvaranja manifestacije, izlagači ostavljaju deo svojih proizvoda, uglavnom odeća, obuća i hrana, koji se podele porodicama slabog materijalnog stanja.Pomoć se deli preko humanitarnih organizacija u ovom gradu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari