Na pomolu rešenje za ispit na kome je palo više od 150 studenata Pravnog fakulteta

Ostavite komentar


  1. Jaki nam pravnici zavrse fakultete danas. Ne znaju razliku izmedju okrivljenog i tuzenog, obican podnesak ne umeju da sastave. Video sam licno staziste u jednoj advokatskoj kancelariji. Jos je gore s mldim lekarima. samo bi da sto pre smandrljaju fax i misle da su onda bogovi i puni su sebe

  2. Kada na ispitu u jednoj (bilo kojoj i bilo kojeg ranga) obrazovnoj ustanovi padnu svi kandidati osim jednog. Onda treba pod hitno menjati nastavni kadar jer ocito nije dorastao a niti je elementarno kvalifikovan u svojoj profesiji. Postavlja se i savim logicno pitanje – odakle i kako su uopste i dosli u tu profesiju.

  3. Vecina pravnika koji rade po osnovnim skolama ,tumace Zakon onako kako im direktori kazu.

  4. Na elektronskom fakultetu u Nisu pre par godina od 400 studenata niko nije polozio matematiku 1 i nikom nista

  5. Odlučili profesori da pooštre kriterijum ocenjivanja na ispitu i već frka.Šta će nam pravnici ,koji znaju pravo,nama trebaju klimoglavci,kojih je najviše medju pravnicima.

  6. @δάσκαλος

    Nisi razmislio o tome da niko od njih ništa ne zna niti uči bilo šta. Samo gledaju slike i ne čitaju knjige.

  7. Šta će ljudima škole. Završe neku srednju,učlane se u biblioteku kod vukova,kupe neku diplomu pa uđu u OŠ. Pa generacije odoše u propast.

  8. Takvi su isti profesori i u Novom Sadu.. Vise ih izadje od 150 i niko ne polozi, kakvi su to profesori .

  9. Prolaznost na ispitu OBLAGOCIONO PRAVO je mala i u Novom Sadu i Beogradu na državnim fakultetima, nešto je drugo ns Prvatnim fakultetima!To je jedan od najtežih ispita na Pravnom fakultetu!

  10. Opsti sunovrat školstva uopšte, visoko posebno. Pravo, ekonomiju i slične „lake“ fakultete upisuju oni koji i nisu za studije. I onda sledi stravičan pritisak na profesore da pustaju neznalice. I ako neko od profesora ne popusti, kreće hajka na njega.

  11. Daleko ćete tako dogurati!!! Linija manjeg otpora nikada ne daje rezultate, a vi, studenti, umesto da se borite za znanje, vise borite da manje učite i znate…. ko razume-shvatice….

  12. Moja supruga je profesor na Ekonomskoj školi, predaje svim godinama. Kaže da učenike uopšte ne interesuje gradivo niti se trude da bilo šta nauče, jedinice ima bar 80% njih,. A kad ih pita šta će posle završene škole, svi bi oni na fakultet.
    Mi smo kao društvo PROPALI u svim segmentima, raspadamo se na živo.

  13. … znači ne može bez šibicarski trikova i dvosmisla od kad postojimo i to od akademskog vrha ?!

  14. Na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Beogradu, i dan danas , prolaznost na ispitu Agrohemija je veoma niska, jer Profesorka Kresojevic, sa pravom ili ne, trazi mozda i previse..

  15. Dosao momenat da se diplome dele svakom ko hoce da ih uzme
    Padali smo i mi 80.tih ali se nismo bunili vec smo se trudili da za sledeci rok sto bolje savladamo gradivo

  16. Isto važi i za predmet Nasledno pravo. Iste asistentkinje su ocenile testove kao nedovoljne, a nakon uvida, profesor ocenio da su studenti tačno odgovorili. Trebalo bi ispitati kvalifikacije pomenutih asistentkinja i potencijalnu pozadinu takvog postupanja.

  17. Cim je tako mala prolaznost na eliminacionom ispitu,posle koga bi tek trebalo da sledi usmeni ispit…tu nesto nije kako treba.Hocete da kazete da bas niko nista naucio nije,ni za sest…Ja bih rekla da tu neko ne ume da prenese znanje,ili nesto u ocenjivanju i kriterijumu nije kako treba..Niko ne govori o poklanjanju ocena i gledanju kroz prste…Jeste tezak ispit ali nije jedini koji je takav na pravnom,pa se niko ne buni za ostale katedre,niti se ostali predmeti i profeseri provlace kroz novine…

  18. И шта би рекли..појео вук магарца….дно србског високог школства.

  19. Strašno, od 150 studenata, 2 da položi!
    To je iživljavanje i bezobrazluk profesora. Je l moguće da su svi ostali onako prijavili, bez znanja za bar 6?

  20. Sto pre promeniti sistem u VOLONJSKI, jer ovo danas sto izlazi sa fakulteta ne moze da se zove akademskim gradjaninom

  21. Zasto postoji taj fakultet?
    Dovoljno je da naučite sta je Poligraf i da budete Jovana Jeremic sa Pinka.
    Ustanite protiv dva “ najbolja studenta: i zahtevajte proveru znanja njihovih profesora

  22. Obligaciono pravo je uvek bilo tezak ispit… Jedan od najtezih… Ja bih im porucio da sednu i da nauce obligacije, a ne da se zale na profesore…

  23. To je ispit na trećoj godini fakulteta! Hoćete da kažete da je 150 ljudi glupo i lenjo! Neće biti! Znam ,jer sam ga polagala pre mnogo godina i tada nije ni bilo pismenog polaganja. Dakle ,način bodovanja na testu je problem ,smišljen da se ne oceni pravo znanje ,već da se studenti oštete!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.