Na prelazu Vrška Čuka kod Zaječara zaplenjeni dijamanti, zlato i dukati 1Foto: Uprava carina Republike Srbije

Carinici su na graničnom prelazu Vrška Čuka kod Zaječara, u saradnji sa policijom, otkrili i zaplenili 13 dijamanata, šest dukata i jednu zlatnu pločicu.

Kako se u saopštenju navodi, prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled na izlazu iz zemlje, izdvojen automobil stranih registarskih oznaka, kojim je iz Nemačke ka Bugarskoj sam putovao pensioner (65).

“Mada je rekao da nema ništa da prijavi, carinici su u njegovoj torbi pronašli razne neprijavljene dragocenosti, među kojima i kutijicu sa 10 belih i tri crna dijamanta. Pored toga, među garderobom je pronađeno i šest zlatnika od kojih su četiri sa početka XX veka iz 1913. i 1915. godine, kao i jedna zlatna pločica”, ističe se u saopštenju.

Podsećamo putnike da je prilikom prelaska granice najsigurnije da prijave sve dragocenosti koje nose sa sobom i da tako izbegnu potencijalni rizik da im one budu privremeno ili trajno oduzete, preciziraju iz Uprave carina.

“To se odnosi kako na lični nakit koji putnici nose na sebi ili u prtljagu, tako i na investiciono zlato u obliku pločica, poluga i novčića”, dodaje se u saopštenju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari