Na putu do Beograda policija zaustavila meštane borskih sela i minubus poslala na vanredni tehnički pregled 1Foto: M.S.

Dvadesetak meštana Borskih sela koji su krenuli za Beograd da ispred ambasade Kine izraze nezadovoljstvo zbog zagađenja u gradu bakra, tri patrole policije zaustavile su kod naplatne rampe Paraćin, i njihov minibus su poslali na vanredni tehnički pregled, nakon čega je vozilo isključeno iz saobraćaja.

Meštani Slatine, Metovnice, Krivelja i ostalih sela oko Bora jutros su krenuli minubusom za Beograd, kako bi iskazali nezadovoljstvo ispred ambasade Kine, zbog kako oni kažu, velikog zagađenja, i otimanja zemlje.

“Jutros smo krenuli iz Bora za Beograd gde smo planirali da ispred ambasade Kine izrazimo nezadovoljstvo, zbog svega što kinezi rade meštanima Slatine, Metovnice, Krivelja ali i Bora, u vezi sa zagađenje”, ističe za Danas Zaviša Žurž.

Naš sagovornik kaže da su njih dvadesetak rano jutros krenuli iz grada bakra, i da su prilikom polaska, bili inspektori policije koji su ih snimali. On kaže da nije bilo nikakvih razgovora sa policijom i da su krenuli za Beograd, ali su zaustavljeni kod Paraćina.

“Na manje od 30 metara kada smo bili kod naplatne rampe Paraćin, jedno policijsko vozilo je preprečilo put, a zatim su došla još dva. Tu su nas zaustavili i kazali da je je to rutinska kontrola, ali su nam bukvalno sve tražili da pokažemo šta imamo od dokumentacije za vozilo”, objašnjava on.

Na putu do Beograda policija zaustavila meštane borskih sela i minubus poslala na vanredni tehnički pregled 2
Foto: M.S.

Prema njegovim rečima policija je saopštila da nemaju potreban formular, i zadržali su ih sat i po, a nakon toga kazali da vozilo mora da ide na vanredni tehnički pregled, pošto je vozilo starije.

“Otišli smo na vanredni tehnički pregled i vozilo je isključeno iz saobraćaja pošto se navodno ne vidi broj šasije”, objašnjava naš sagovornik.

Sagovornik Danasa istakao je da vozilo, minibus, kojim su putovali, redovno učestvuje u saobraćaju pošto prevozi Kineze.

Meštani sela oko Bora još uvek se nalaze kod Paraćina, i sada imaju problem kako da se vrate kući pošto je minibus isključen iz saobraćaja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari