"Na Šodrošu se sve radi po zakonu, razvoj Novog Sada neće biti zaustavljen": Gradonačelnik Vučević objasnio 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Gradonačelnik Miloš Vučević je danas na svečanoj sednici Gradske skupštine u Novom Sadu gde se odlučivalo o laureatima za Oktobarsku nagradu i Novembarsku povelju, rekao da sve dozvole za radove na Šodrošu postoje, te da se sve radi po zakonu.

On je najavio da će se uskoro pojaviti i tabla kineske kompanije CRBC sa svim detaljima i potrebnim informacijama, te da niko neće zaustaviti razvoj grada.

„Urađena je prethodna studija opravdanosti sa uticajem na životnu sredinu sa generalnim projektom mosta. Urađen je Plan generalne regulacije mosta, za šta je Pokrajinski zavod za zaštitu životne sredine rekao da nije potreban poseban elaborat za uticaj na životnu sredinu. U okviru Generalnog urbanističkog plana, koji smo usvojili uz svu onu halabuku, postoji i elaborat uticaja na životnu sredinu za celokupni dokument, kao i za priobalje sa mostom. Sada je u izradi idejni projekat sa elaboratom uticaja na životnu sredinu i rok za njegovu izradu je kraj oktobra, nakon čega na republički nivo zbog revizije“, rekao je gradonačelnik.

Izdata je, kako je dodao, i građevinska dozvola Ministarstva za građevinarstvo, saobraćaj i infrastruktru za pripremne radove i početak pripremnih radova na ovoj javnoj površini u skladu je sa svim aktima. Za ove radove kako je istakao, ne postoji potreba za elaboratom uticaja na životnu sredinu.

Član Gradskog veća zadužen za saobraćaj Aleksandar Kravić rekao je agenciji Beta da gradske vlasti imaju potrebnu lokacijsku dozvolu, koja je dovoljna da se potez oko Ribarca, Šodroša i Kameničke ade ogradi.

Dodao je da građevinska dozvola u ovom trenutku ne postoji i precizirao da nju treba da izdaju Putevi Srbije i nadležno ministarstvo.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari