Na ulazu u menadžment niškog pogrebnog preduzeća na Novom groblju postavljena humka 1Foto: privatna arhiva

Zamenik predsednika Skupštine grada Niša Igor Novaković apelovao je danas na odbornike da povedu računa kako govore o menadžementu gradskog pogrebnog preduzeća Gorica, jer ti ljudi imaju porodice, a ispred njihovog sedišta je neko “napravio humku”.

Novaković je to kazao nakon  izlaganja Miodraga Stankovića, odbornika opozicione koalicije “Niš moj grad”, koji je ukazao na višegodišnje problematično finansijsko poslovanje Gorice, te zahtevao da “neko snosi odgovornost”, a da odbornici dobiju izveštaj o radu, problemima i zloupotrebama u tom preduzeću od 2012. godine.

Na skupštinskoj sednici tačka dnevnog reda bila je izmena programa poslovanja ovog javnog komunalnog preduzeća.

Kako saznajemo, humka je postavljena na ulaz u sedište menadžmenta Gorice na Novom groblju, ispred kancelarije rukovodioca Pogrebno-tehničkog sektora Igora Jovanića.

Jovanić kaže za Danas da su humku zatekli kada su došli na posao 6. decembra u sedam časova ujutru.

Napravljena je  na samom ulazu u zgradu u kojoj se nalazi kancelarija koju koristi on i njegovi saradnici, kao i neka vrsta kol centra.

On kaže da je ovaj bizarni čin „možda simbolična poruka“ nekome iz menadžmenta Gorice ili Grada, ali da ne može tačno da kaže od koga i sa kojim konkretnim motivom.

„Ne smatram da je upućena lično meni, već je više doživljavam kao političku poruku”, kaže Jovanić, inače kadar Socijalističke partije Srbije.

Jovanić još kaže da u Gorici ima mišljenja da bi postavljanje humke moglo da ima veze sa nekim bivšim nezadovoljnim radnicima, ali da on to ne može da tvrdi.

Pretpostavlja da je humka postavljena u saradnji sa nekima od zaposlenih.

Dodaje da humku najverovatnije nije napravila “nezadovoljna stranka” jer je to urađeno u vreme kada građani ne dolaze na groblje, a dovezena je i (ne)mala količina zemlje.

Nepoznati počinilac je na humku stavio i cveće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari