Povodom završetka radova na sistemu vodosnabdevanja Požarevca, gradonačelnik Miodrag Milosavljević obišao je nova postrojenja na vodoizvorištu gde se susreo sa izvođačima radova, nadzornim organima i predstavnicima Evropske unije (EU) koja je učestvovala u finansiranu ovog značajnog projekta. Izraženo je opšte zadovoljstvo kvalitetom obavljenih radova, a gradonačelnik je svečano otvaranje sistema, uz prisustvo visokih gostiju iz zemlje i inostranstva, najavio za mesec dana.

Jedan od velikih investicionih zahvata okončanih ove godine na području Požarevca svakako je zaštita vodoizvorišta „Ključ“ o čemu Milosavljević kaže:

– Posebno bih apostrofirao, a vezano je za održivi razvoj grada, zdravu pijaću vodu i mogao bih sve Požarevljane da obavestim da smo stavili tačku na Projekat zaštite vodoizvorišta „Ključ“. Reč je o velikom projektu koji je završen, za koji je EU izdvojila 2.800.000 evra, a Gradska uprava Požarevac oko 500.000 evra. Završnim radovima ovih dana prisustvovali su i predstavnici Evropske delegacije, kao i drugih institucija i preduzeća koja su učestvovala u ovom zaista značajnom projektu. Izuzetno smo zadovoljni što je projekat završen u roku. Za tridesetak dana, kada budemo pripremili neophodnu dokumentaciju za primopredaju objekta sa izvođača radova na grad Požarevac, očekujem da komesar Evropske delegacije i ministar Oliver Dulić svečano otvore vodoizvorište, jer ovaj projekat, u suštini, i jeste projekat zaštite životne sredine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari