Načelnik Generalštaba VS Mojsilović obišao kasarnu "Major Milan Tepić" u Jakovu 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Jovo Mamula/MO

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović proveo je božićno jutro sa pripadnicima stalno zadejstvovanih snaga u kasarni „Major Milan Tepić“ u Jakovu, koji su i u vreme praznika angažovani na kontroli i zaštiti vazdušnog prostora Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Mojsilović je pripadnicima jedinice čestitao najradosniji hrišćanski praznik, uz želje za dobro zdravlje i uspeh na ličnom i profesionalnom planu, i prisustvovao je prikazu osposobljenosti za dejstvo u slučaju narušavanja vazdušnog prostora.

Kako je navedeno u saopštenju, uverio se da je ljudstvo odlično obučeno, motivisano i osposobljeno za realizaciju poverenih zadataka i odao im je priznanje na velikom doprinosu da nebo iznad Srbije u svakom trenutku bude bezbedno i sigurno.

Reč je o dežurnoj bateriji iz sastava Trećeg raketnog diviziona 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva koja se nalazi u sistemu stalnog borbenog dežurstva protivvazduhoplovne odbrane, a obilasku je prisustvovao i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnik Duško Žarković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari