Nagrađeni novinari za ekološke reportaže na konkursu Kompanije Knauf 1Surdulica / Foto: wikipedia Ant83

Na prvom konkursu za ekološke reportaže „Za bolji svet“ koji je organizovala Kompanija Knauf Insulation – fabrika u Surdulici po oceni žirija najbolja je priča novinara portala VOM iz Vranja Bratislava Čukića o čoveku sakupljaču sekundarnih sirovina iz Preševa, navodi se u saopštenju žirija.

Pobedniku konkursa pripala je nagrada od tri stotine evra. Drugu nagradu dobio je dopisnik TV Prva sa juga Srbije iz Leskovca Bratislav Ilić koji se u svojoj priči pozabavio problemima divljih deponija u okolini Leskovca kojim se dodatno zagađuje Južna Morava. Njemu je pripala i novčana nagrada od dve stotine evra.

Žiri konkursa dodelio je i dve treće nagrade. Novinaru u penziji Danilu Kociću iz Leskovca za ekološku priču iz opštine Dimitrovgrad, kao i novinarki iz Vranja Gordani Nastić za angažovanu temu o ekološkim aktivistima iz Vranja.

Iz kompanije čija se centralna fabrika za Balkan nalazi u Surdulici najavili su da će i sledeće godine organizovati konkurs kao i nastaviti aktivnosti vezane za podizanje svesti o važnosti očuvanja zdrave životne sredine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari