Najbolji majstor u pripremanju riblje čorbe u kotliću na takmičenju Zlatni kotlić održanom proteklog vikenda u Beški na obali Dunava je Lazar Števanov iz Stare Pazove.

Drugo mesto pripalo je Zlatku Kićanoviću iz Novog Sada, a treće Đorđu Prodanoviću iz Starog Slankamena. U kuvanju riblje čorbe takmičilo se 27 ekipa iz vojvođanskih mesta, a organizator ove manifestacije je Hotel Božić u Beški i Turistička organizacija opštine Inđija.

Pobednik Lazar Števanov kaže da je u protekle dve godine učestvovao na 15 kotlićijada i isto toliko puta osvojio neku od nagrada. Po njegovoj oceni, najvažnije za kvalitetnu riblju čorbu je sveža riba i kvalitetna paprika, a najvažnije od svega je, ipak, druženje i uživancija na Dunavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari