Najotrovnija zmija u Srbiji ujela muškarca kod Bujanovca, a on ju je u kesi doneo u Hitnu pomoć 1Foto: Pixabay/Wildfaces

Državljanina Švajcarske poreklom iz Samoljice kod Bujanovca, koji leto provodi u svom rodnom kraju, pre dva dana ujeo je poskok, najotrovnija zmija u našim područjima.

Kod lekara stigli su i pacijent, ali i zmija. Nakon što čoveku ukazana pomoć u Hitnoj pomoći bujanovačkog Doma zdravlja, on je prebačen je u vranjsku bolnicu, pišu Bujanovačke.co.rs

Kako je objavljeno, medicinski tehničar bujanovačke Hitne pomoći Saša Arsić naveo je da je pacijent van životne opasnosti.

On je još otkrio da čovek ima oko 60 godina, kao i da ga je zmija ujela za prst na ruci. Pored pacijenta u Hitnu je stigla i – zmija.

– Čovek je hteo da uhvati tog malog poskoka i vrati ga u prirodu. Nije znao o kojoj vrsti je reč. Iako ga je ujela, uspeo je da je uhvati, stavi je u kesu i donese u našu službu. Kad smo videli da se radi o najotrovnijoj zmiji na ovom području odmah smo reagovali – ispričao je Arsić za medije.

Zmiju je, kako kaže, lično pustio u prirodu posle svega.

Otrov poskoka sadrži supstance koje izazivaju nekrozu ili propadanje tkiva i uništavaju trombocite zbog čega može doći do unutrašnjeg krvarenja.

Sam ujed zmije često nije bolan, ali se nakon nekoliko minuta javljaju simptomi – glavobolja, vrtoglavica, ubrzan rad srca, otežano disanje i povraćanje.

Poskok je lako prepoznatljiv po „rogu“ na prednjem delu glave.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari