Najveći broj umrlih od korone u jednom danu - 11, još 309 novozaraženih 1Foto: Beta/Milan Timotić

U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano 309 novoobolelih, a 11 osoba je preminulo od posledica korona virusa, što je najveći broj preminulih u jednom danu posle 14. aprila kad ih je bilo devet. Ukupno u našoj zemlji do sada je registrovano 15.504 pozitivnih slučajeva na virus, a preminulo je 298 ljudi.

Prema  podacima sa sajta Ministarstva zdravlja Covid19.rs, u poslednja 24 sata testirane su 8.102 osobe od kojih je 309 pozitivno, a od početka epidemije u Srbiji je ukupno testirano 426.981 ljudi.

Aktivnih slučajeva je 2.142, a na respiratoru se trenutno nalazi 85 pacijenata.

Podaci o broju izlečenih pacijenata nisu saopšteni, a stopa smrtnosti iznosi 1,92 odsto.

Vlada Srbije je na predlog Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 donela nove mere u cilju sprečavanja virusa, a koje se odnose na Grad Beograd.

Svakodnevne probleme sa nedostatkom opreme rešavamo u hodu, ali ono što ne možemo da povratimo su ljudski životi i možda neki trajni poremećaju zdravlja među ljudima koji su bili inficirani koronom. Do svega toga smo došli zbog sistemskih promašaja. Ljudi su umirali a za to niko ne preuzima odgovornost – kaže u razgovoru za Danas Mithat Eminović, načelnik higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja u Tutinu.

U Kliničkom centru Vojvodine i dalje se povećava broj pacijenata obolelih od kovid 19 – danas je njihov broj povećan na 100, za devet više nego pretehodnog dana.

SHARE Fondacija odlučila je da napravi kratak video, kojim su pokušali da objasne kako funkcioniše IS COVID – 19, ko unosi podatke, ko je odgovoran za ovaj sistem i kako se podaci distribuiraju van sistema.

Rektorka Beogradskog univerziteta Ivanka Popović je u obraćanju okupljenim studentima ispred Filozofskog fakulteta rekla da će učiniti sve što je u njenoj nadležnosti da ispuni njihove zahteve, od kojih je prvi da ne budu iseljeni iz studentskih domova što je juče najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.