„Nama je sada potrebna pomoć, a mi ćemo vama pomoći kasnije“: Pojavio se video snimak vrbovanja građana da dođu na miting SNS-a 1Foto: BETAPHOTO/EMIL VAS/EV

Svakodnevno stižu svedočenja iz cele države da se građani pritiskaju i potkupljuju kako bi otišli na kontramiting SNS-a, a nedavno se pojavio i video snimak iz Zemuna, odnosno Batajnice, gde lokalni većnik objašnjava građanima kako će im pomoći ukoliko odu na skup 26. maja ispred Skupštine, piše Nova.rs.

Na video snimku koji je objavio i odbornik u Skupštini Grada Milan Ljutovac vidi se i čuje da većnik u opštini Zemun Boško Radovanović obećava građanima da će im stranka pomoći, ali da su sada oni potrebni stranci.

„Ljudi, posle ovoga Skupština donosi neke zakone o nelegalnoj gradnji i legalizaciji. Ne mogu sada da vam pričam sve. Mi ćemo vam pomoći u legalizaciji. Nama je sada potrebna pomoć, a vama će biti potrebna kasnije. Ja vam sada najiskrenije kažem, kako se vi sada postavite prema nama, tako ćemo i mi, normalno, zaštitnički prema vama. Dajte da ovo odradimo. Vi nama trebate u što većem broju“, rekao je Radovanović.

Nakon toga je objasnio da će biti organizovan prevoz za građane do centra Beograda i dao instrukcije da ni ne moraju odmah da se vrate iz grada za Zemun.

„Tamo će se možda ići dva ili tri kilometara peške. Ako se tebi ne ide, imaš gradski 706 i odeš tamo. Ne moraš da se vratiš, ostani u gradu ako hoćeš. Nama je bitno da odemo i budemo tamo“, rekao je većnik Radovanović.

Snimak napravljen u Zemunu samo je potvrdio da se naprednjaci pripremaju ozbiljno pred kontramiting koji je zakazan za petak, 26. maja. Pripremljene su kvote, autobusi su organizovani, a naprednjaci već prebrojavaju građane i vrše presiju da se dođe na partijski „skup nade“, kako su ga nazvali čelnici SNS.

Video možete pogledati na Nova.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari