Naopačke ispričana "Crvenkapa" 1

Šta sve može da se desi kad se priča o Crvenkapi okrene naopačke, pa baka krene u posetu unuci s darovima u rancu, ali joj se na putu, umesto vuka, ispreči opasna veštica Veka?

Odgovore na ova pitanja daje nova slikovnica Kako je Veka veštica zavolela bajke autorke Ane Dragović Drljević, u izdanju Kreativnog centra.

Slikovnica je namenjena deci u uzrastu od četiri do sedam godina, ali u njoj mogu uživati i roditelji, kao i drugi odrasli koji se upuste u avanturu čitanja s decom.

Slikovnica o veštici Veki, kako navodi autorka, inspirisana je stvarnim događajem.

„Jednog dana moja ćerka je s nestrpljenjem očekivala baku, zaglavljenu u saobraćajnoj gužvi. Da nekako prekratimo vreme, u hodu sam smislila objašnjenje zasnovano na ovoj istinitoj nezgodaciji. Tako se rodila ideja za priču Kako je Veka veštica zavolela bajke“.

Priča o baki, Veki i Nadi zaokružena je i likovno uobličena ilustracijama Marice Kicušić.

Višestruko nagrađivana domaća ilustratorka, radeći u svom prepoznatljivom maniru, unosi elemente dinamike i humora i na sasvim poseban način priča ovu nežnu priču o ljubavi između bake i unuke.

U skladu sa željom autorke, crteže je radila ručno i u tehnici akvarela, što čitavoj slikovnici daje poseban ton.

„Verujem da je dobra ilustracija mnogo više od predstavljanja teksta. Ta dva elementa se dopunjuju i nadograđuju. Ponekad crtež nosi i skrivenu poruku, koja se čita između redova“, ističe autorka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari