Napad na studente u Mostaru 1Foto: EPA/FEHIM_DEMIR

Studenti iz Hrvatske, BiH i Srbije su napadnuti na Partizanskom groblju u Mostaru,
a Studentski zbor Univerziteta u Mostaru osudio je napad, prenosi Fena.

Nekoliko sati nakon napada na predstavnike Udruženja antifašističkih boraca Narodnooslobodilačkog rata Grada Mostara, koje je imalo nameru da položi cveće na Partizanskom groblju povodom Dana državnosti BiH, na istom mestu napadnuti su studenti mostarskog Građevinskog fakulteta te njihovi gosti iz Srbije i Hrvatske.

Radi se o grupi od dvadesetak studenata, učesnika konferencije o mostogradnji „Valja nama preko“, koji su na Partizansko groblje stigli u sklopu obilaska grada, nevezano za Dan državnosti.

Studentkinja iz Splita za Index.hr izjavila je kako ih je presrela grupa od dvadesetak osoba maskiranih šalovima i kapama, te da su ih verbalno vređali te fizički napali.

„Jedan momak udaren je u lice, nikakve teže povrede. Drugi momak je udaren nakon što je tim istim momcima, dozivajući ih imenom, doviknuo: ‘Što to radite, oni su s nama u sklopu
fakulteta?'“, kazala je studentkinja.

Studentski zbor Univerziteta u Mostaru osudio je napade, te izrazio razočaranost reakcijom policije koja je, kako se navodi u saopštenju, reagovala bahato, rekavši da studenti nije ni trebalo da posete groblje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari