Nekadašnji direktor Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu, profesor Radovan Tomić, pretučen je juče ujutru oko 9.30 ispred zgrade u kojoj živi na Keju, saopštila je ova škola. Prema njihovim navodima, njega je napao mlađi muškarac, koji mu je zadao udarce pesnicom u glavu ispred zgrade na Sunčanom keju.

Ovim povodom škola je zatražila hitnu istragu, kao i podršku svih obrazovnih institucija, ali i zaštitu nadležnih organa. Profesor Tomić prijavio je slučaj policiji i u toku je istraga.

U izjavi za Radio 021, on je rekao da je ovo već treći napad na njega i za to optužio „prosvetnu mafiju“.

– Mislim da iza ovoga stoji prosvetna mafija, odnosno kriminalna grupa koja želi da uništi ustanovu u kojoj radim. Iza svega stoji jedan visoki funkcioner, ali više od ovoga ne mogu da vam kažem dok istraga ne bude gotova. Redovno dobijam preteće poruke – rekao je Tomić za 021.

Pre ovog incidenta, Tomić je napadan još dva puta. Najpre je pretučen u Beogradu 2010. godine, kada su ga dvojica napadača udarala gvozdenim šipkama, da bi potom bio napadnut i u januaru prošle godine kada je od strane takođe dvojice napadača pretučen ispred zgrade u kojoj živi, na Keju u Novom Sadu. Napadači nikada nisu pronađeni.

Tomić je na neki način kontroverzan, njegova supruga Dragica je direktorica škole, a u poslednje vreme česte su optužbe na njihov račun za razne zloupotrebe. Zaposleni su u nekoliko navrata tvrdili da njih dvoje nenamenski troše novac, a na udaru se našao i doktorat Dragice Tomić, za koji zaposleni kažu da je plagijat.

Ona je ove optužbe nekoliko puta negirala, navodeći da je to deo hajke koja se vodi protiv nje i njenog supruga, koji je pre nje bio direktor ove škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari