Napadnuti novinar i snimatelj TV Valjevo 1Foto: Stanislav Milojković

TV ekipa TVA plus napadnuta je prilikom snimanja pokrivke za prilog o kamenolomima u Prijezdiću. Novinar Predrag Lučić i kamerman Vasilije Ristović fizički su napadnuti od strane vlasnika kamenoloma nakon čega su pozvali policiju.

Ceo napad zabeležila je kamera sa automobila televizije koju su napadači i oštetili.

Nakon što je održan protest meštana Prijezdića i Dračića zbog kamenoloma koji posluju na njihovom prostoru ispred zgrade Gradske uprave, ekipa lokalne TVA plus zaputila se put Prijezdića kako bi snimila pokrivku za prilog i uverila se na licu mesta o devastiranim putevima o kojima su meštani govorili. “ Mi smo samo ušli sa namerom da snimimo pokrivku, ali su nas odmah zaskočili, napali, najpre vasilija kamermena pa su pokušali da mu otmu kameru, a onda i mene. Dobio sam pesnicu u ledja od čoveka koji je neprestano vikao da je on vlasnik i da ima papire“, priča novinar Lučić koji kaže da su odmah zatim pozvali policiju.

U trenutku napada radila je Gopro kamera na vozilu televizije koja je zabeležila sukob i napad na ekipu. “ Ništa oni nas nisu pitali odmah su nas napali. Mi nismo stigli da kažemo ni što smo tu. Pokidali su nam kameru i oštetili, ali uspeli smo nekako da skinemo taj snimak i on će biti sutra predat policiji“, navodi Lučić.

U izjavi za Vamediu Lučić nije mogao da navede imena napadača jer kako kaže nisu se predstavili izuzev jednog od njih koji je vikao da je vlasnik.“ Preživeli smo šok , tome se nismo nadali zaista, mi smo došli krajnje pristojno , a to što smo doživeli je za svaku osudu“, kaže Lučić koji dodaje da na svu sreću ni on ni kamerman nisu ozbiljnije povredjeni. 

UNS: Kazniti napadače

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje današnji napad na glavnog urednika TV Valjevo Plus Predraga Lučića i kamermana Vasilija Ristovića u selu Prijezdić kod Valjeva i traži da se hitno pronađu i kazne napadači. U saopštenju UNS podseća da je Krivičnim zakonikom propisano da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari