Napredni klub zatražo smenu komandira policijske uprave Savski venac Aleksandra Krstića 1Foto: Logo

Političko udruženje Napredni klub zatražilo je danas smenu komandira policijske uprave Savski venac Aleksandara Krstića ocenivši da je u subotu 27. novembra na protestima u Beogradu „dok je bio na dužnosti prekršio stavove 6, 7 i 9 iz člana 33. Zakona o policiji“ koji regulišu standarde policijskog postupanja.

Napredni klub u saopštenju taksativno navodi da je Krstić „u sukobu sa Suzanom Mišić Bogdanović i Filipom Kalmarevićem prekršio stav 6 – koji govori o tome da policija mora da koristi srazmernu upotrebu sile prilikom prinude“.

Ističe se da su prekršeni i stav 7 Zakona o policiji „koji govori o tome da je zabranjeno mučenje i primena nečovečnih i ponižavajućih postupaka“, kao i stav 9 u kome se navodi da „policajci moraju da se pridržavaju profesionalnog ponašanja“

„Zbog prekoračenja nadležnosti, nesrazmerne upotrebe sile, nečovečnih i ponižavajućih metoda kao i neprofesionalnog ponašanja Napredni Klub u ime građana Srbije zahteva hitnu smenu Aleksandra Krstića sa mesta komandira policijske uprave Savski venac“, ocenio je u saopšenju Nepredni klub naglašavajući da je „rok za smenu komandira Krstića 72 sata“.

„Ako se do tada stvari ne promene bićemo prinuđeni da tražimo smenu ministra“, poručuje u saopštenju politička organizacija Napredni klub čiji je čijije osnivač i predsednik istoričar i docent na Filozofskom fakultetu u Beogradu Čedomir Antić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari