Narodna kuhinja u Novom Sadu prošle godina pripremila skoro 155.000 obroka 1Foto: Grad Novi Sad

Ukupno 600 korisnika Narodne kuhinje u Novom Sadu svakodnevno dobije obrok, na dva punkta u gradu. To su Klub penzionera „Olga Petrov“ na Futoškom putu i punkt Crvenog krsta u Futoškoj ulici.

Korisnicima socijalne pomoći koji žive u prigradskim naseljima mesečno se deli 800 lanč paketa, rečeno je danas tokom obilaska objekta Narodne kuhinje u Futoškoj ulici, kojem su prisustvovali zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac i članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Branka Bežanov.

„Naravno, bez podrške Gradske organizacije Crvenog krsta i njihovog tima volontera sve ovo ne bi bilo ostvarivo. Ovi mladi humani ljudi kao i profesionalno zaposleni, pokazali su veliku humanost, požrtvovanje, znanje i hrabrost posebno u periodu od početka pandemijske krize, u kom Narodna kuhinja Crvenog krsta Novog Sada nije prekidala sa radom“, rekao je Crnobarac i poželeo svim korisnicima i zaposlenima srećne božićne praznike.

Kako je rekao, ove godine će za rad Narodne kuhinje iz budžeta Grada Novog Sada biti izdvojeno 45,1 milion dinara, što je 24 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

Sekretar Crvenog krsta grada Novog Sada Dragan Lazić je naglasio da je u toku 2022. godine Crveni krst Novog Sada podelio 154.800 kuvanih obroka svojim korisnicima.

„Osobenost programa Narodne kuhinje Crvenog krsta je i ‘Kuhinja na točkovima’, odnosno svakog radnog dana dostavljamo kuvane obroke na 30 adresa za korisnike koji su bolesni i nisu u mogućnosti da dođu do mesta za podelu“, rekao je Lazić.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari