Narodna stranka: Budžet "antirazvojni", Kragujevac zaslužuje više 1Foto: V. G.

Glavnu karakteristiku budžeta grada Kragujevca za 2023. godinu čini nedostatak ozbiljnog plana i izdvajanja na polju kapitalnih investicija, pa je on u biti „antirazvojni“, smatraju u Gradskom odboru Narodne stranke.

Član Gradskog veća za finansije Nenad Stanišić je, kao ključni kapitalni projekat, istakao rekonstrukciju Trga vojvode Radomira Putnika, za šta je izdvojeno 350 miliona dinara.

– Imajući u vidu da je prethodni grandiozni projekat gradskih vlasti, rekonstrukcija zgrade Gradske tržnice, daleko prevazišao predviđeni rok za završetak radova i tako postao svojevrstan “Kragujevački Skadar na Bojani”, pitamo se kakva sudbina očekuje ovaj novi projekat, kažu u Narodnoj stranci.

Gradska vlast, kaže se u saopštenju, nije u svojim strateškim planovima predvidela izgradnju novih škola, domova zdravlja, zgrade FILUM-a i Narodne biblioteke.

Predviđena je izgradnja novog obdaništa, ali nije navedena lokacija na kojoj bi se ono nalazilo, pa za predstavnike Narodne stranke to izaziva sumnju u ostvarivost tog projekta.

GO Narodne stranke pozdravlja pomak jer je od prošle godine, posle šest godina ignorisanja od stane vlasti, raspisan konkurs za finansiranje medijskih sadržaja od javnog interesa, ali ističu da je i dalje veoma mali obim sredstava predviđen za razvoj nezavisnih medija.

– Radio televizija Kragujevac iz budžeta dobija 60 miliona dinara što je u suprotnosti za zakonom. Radi popravljanja užasne medijske slike u gradu, predlažemo da se deo novca namenjen RTK, u iznosu od 10 miliona, usmeri ka nezavisnim medijima, ističu u ovoj stranci.

Za njih je nedopustivo da se nezakonito favorizuje samo jedna medijska kuća, koja po gradskim čelnicima izgleda jedina ima “tapiju na istinu”.

GO Narodne stranke smatra da Kragujevac kao naučni, sportski, industrijski i kulturni centar regiona zaslužuje mnogo više u svim sferama koje čine srž razvoja jednog grada.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari